• Homepage
  • >
  • Gadgets
  • >
  • Alles wat je moet weten over de aanschaf van nieuwe speakers

Alles wat je moet weten over de aanschaf van nieuwe speakers

  • Menfacts
  • november 18, 2021
  • Comments Off
nieuwe speakers

Waar je vroeger in elk huishouden eigenlijk een stereo set up kon vinden, die veelal bestond uit twee speakers, een stereo receiver en een versterker, hebben de meeste mensen nu een bluetooth speaker die verbonden is aan hun telefoon en/of computer. Als je achtergrondmuziek op wil hebben staan is dit meer dan voldoende, maar als je bijvoorbeeld een lekker geluid wilt als je naar een film kijkt, dan moet je toch op zoek naar iets anders, zoals bijvoorbeeld KEF speakers. Alles over deze andere opties vind je hieronder.

Luidsprekers in middelgrote ruimtes

Wanneer de ruimte waar je muziek luistert een oppervlakte heeft, circa zo’n 20 tot 45 m2, zoals een woonkamer, dan kun je het beste kiezen voor een grote boekenplank luidspreker of naar een vloerstaande luidspreker. Deze type luidsprekers hebben namelijk voldoende volume en kracht om je ruimte te vullen met een warm en vol geluid. Eventueel zijn de lage tonen nog aan te vullen met een goede subwoofer. 

Speakers voor film en muziek

Ben je een fan van een goede film zoals The Shawshank Redemption of een goede serie zoals True Detective en wil je de sound daarvan zo optimaal mogelijk hebben? Dan heb je een complete set speakers nodig. Muziek wordt voornamelijk geluisterd in stereo, eventueel met een subwoofer. Voor films en series maak je de beleving compleet als je ook een centerluidspreker en surround speakers hebt. We raden je aan om luidsprekers uit dezelfde lijn aan te houden bij het samenstellen. Zo krijg je een evenwichtig geluid met een vergelijkbare klank en akoestiek.

Speakers voor buiten

Wil je buiten genieten van je favoriete muziek? Dan zijn hier vele mogelijkheden voor. Buiten hebben luidsprekers veel te verduren. Denk hierbij aan variërende temperaturen, verschillende type neerslag waar rekening mee dient te worden gehouden en invloed van vocht. Gelukkig zijn er luidsprekers die hier prima tegen kunnen. Zo kun je bepaalde inbouwluidsprekers eenvoudig in bijvoorbeeld je terras overkapping plaatsen. Ook kun je overwegen een draadloze speaker te nemen. Deze neem je bij slecht weer eenvoudig weer mee naar binnen.

Speakers voor in de keuken

Muziek terwijl je aan het koken bent is heerlijk en zorgt voor een fijne afleiding waardoor de tijd voorbij vliegt. Omdat keukens over het algemeen een stuk verder staan dan luidsprekers in de woonkamer is het een goed idee om in de keuken ook speakers neer te zetten. Maar welke opties zijn daarvoor te vinden? De kwaliteit van luidsprekers in de keuken hoeft lang niet zo goed te zijn als in bijvoorbeeld de woonkamer. Wanneer je in de keuken naar muziek luistert, doe je dat vaak als achtergrondmuziek en niet voor een heel lange tijd achter elkaar. Voor boxen in de keuken zijn genoeg mogelijkheden: boekenplank luidsprekers, muurluidsprekers (OnWall), plafondluidsprekers of draagbare luidsprekers. Je kunt hierbij prima luidsprekers selecteren met een vermogen tot X Watt en maximaal twee drivers (speakers).

Speakers in de badkamer

Zingen onder de douche, wie houdt er nu niet van? Omdat badkamers kleine ruimtes zijn, heb je geen speakers nodig met veel vermogen. Waar je wel aan moet denken is dat de speakers tegen vocht moeten kunnen. Geen enkele luidspreker zal waterdicht of spatwaterdicht zijn. Omdat de meeste luidsprekers uit MDF-hout bestaan, zijn deze niet goed geschikt voor het gebruik in de badkamer. Als je badkamer luidsprekers koopt, dan zijn plafondluidsprekers of draagbare luidsprekers goed geschikt.

Previous «
Next »