5 tips om jouw feest succesvol te maken

  • Menfacts
  • september 11, 2018
  • Comments Off

Organiseer je een feest? Dan zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Wat kan je het beste doen om jouw feest succesvol te maken en waar iedereen het nog over zal hebben?

Ruime muziek keuze

Wanneer je een specifiek genre kiest qua muziek en stijl van het feest, komt er een beperkt aantal mensen naar je feest toe. Als dat je doel is, moet je er zeker voor gaan. Wil je een grote groep mensen aanspreken, neem dan een bredere keuze qua muziek. Het kan zelfs handig zijn om diverse zalen af te huren met diverse genres muziek. Zo heeft iedereen iets wat hij of zij leuk vindt.

Goede catering

Bij een feest is een goede catering onontbeerlijk. Des te groter het feest, des te beter het stuk catering moet worden geregeld, iedereen wil natuurlijk een drankje en een hapje. Het beste huur je dan extern een bedrijf in.

Reclame maken

Reclame maken is wellicht het belangrijkste onderdeel van je feest, er moeten wel mensen natuurlijk naar jouw feest komen! Dit kan je doen door mond-tot-mond reclame, flyers uitdelen en via social media berichten delen. Wanneer je een groot postcode gebied kiest bij het uitdelen van de flyers heb je goede kans dat er genoeg mensen komen. Maar dan moet je wel zorgen dat de flyers uitnodigend zijn en er professioneel uitzien. Laat eventueel door een professioneel bedrijf dit opzetten voor jou.

Locatie

Kies voor een interessante locatie waar je het feest gaat houden. Dus niet in een gammele schuur of klein lokaal van een school, ga op zoektocht en kijk eens verder dan de eigen stad. Wellicht vind je enkele kilometers verder een zaal die erg geschikt is voor jouw feest en waar mensen bereid zijn om naar toe te reizen.

Muziekinstallatie

Zorg voor een goede muziekinstallatie en dj’s. Wanneer de muziek slecht klinkt en niet goed is afgestemd op de locatie kan dat al snel voor afhakers zorgen. Test dus liever van tevoren of het geluid enigszins acceptabel is. Zorg er ook voor dat alle andere onderdelen van het feest goed voorbereid zijn en doe dit ruim op tijd om zo ook een alternatief plan te bedenken als het resultaat van jouw ideeën het toch niet helemaal is wat je had gehoopt.

Previous «
Next »