De goedkoopste energieleverancier

  • Menfacts
  • april 27, 2017
  • Comments Off
energieleveranciers

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier

Vroeger ging dat een stuk moeilijker. Toen was het afsluiten van een nieuw contract bel en brievenwerk en duurde het allemaal een stuk langer. Tegenwoordig zijn er oneindig veel vergelijkingswebsites. Hier kan iedereen binnen een paar klikken van de muis toegang krijgen tot de allergoedkoopste energieleveranciers van Nederland.

Eenvoudig energieleveranciers vergelijken

Iemand vult zijn gegevens in: van adresgegevens tot de meterstand. Maar de meterstand hoeft niet altijd. De standaard invul gegevens zijn: de omvang van het huishouden, postcode, huisnummer + toevoeging en waar je nu bij zit.

Het voordeel

Energieleveranciers strijden om zo hoog mogelijk te eindigen bij deze vergelijkingswebsites. Waarom eigenlijk? Om zo snel mogelijk gevonden te worden! Net zoals bij Google geldt: hoe hoger een bedrijf in de zoekresultaten eindigt, hoe vaker hij wordt aangeklikt. Deze concurrentie voor de hoogste plaats zorgt ervoor dat energieleveranciers naar elkaar kijken en zeggen: ik heb lagere prijzen dan jij. Daar kan jij als consument natuurlijk handig gebruik van maken.

Overstappen is makkelijk

Na het invullen van de gegevens op de website en het uitzoeken van een energieleverancier, wat op elke dag van het jaar kan, helpt de website direct kosteloos met overstappen. Dit overstappen is snel gebeurd en bespaart naast kosten veel administratieve rompslomp. De contracten lopen naadloos in elkaar over. Alle grote energieleveranciers doen mee aan de vergelijkingswebsites: Nuon, E.ON, Energiedirect, Eneco, EasyEnergie en meer. Hoeveel bespaar je?

Hoge bedragen

Dat kan jaarlijks oplopen tot zo’n 450 euro. Tientallen tot honderden euro’s zijn gegarandeerd. Een vraag die veel mensen stellen is of de vergelijkingswebsites geen geld vragen voor deze hulp. Het antwoord is: nee. Zij verdienen geld via elk contract dat via hen wordt afgesloten en krijgen dat geld van de energiemaatschappij. Zelfs het overstappen energie is kosteloos en op geen moment in het proces wordt er om een bedrag gevraagd. Het kán wel zijn dat de kosten zijn verrekend in het energiecontract door een extra maandelijks bedrag. Hoeveel dat is kun je wellicht navragen bij de energiemaatschappij.Kritisch
Wat zijn je wensen? Bij het gebruik van een vergelijkingswebsite is het belangrijk om je dat af te vragen. Wil de vergelijkingswebsite dat jouw gewenst resultaat bovenaan de resultaten komt? Of heeft de website bepaalde lijntjes met maatschappijen die extra betalen om ongeacht de wensen hoog in de resultaten te eindigen? Vergelijkingswebsites zijn in het kort dus enorm nuttig en staan iedereen elk moment van het jaar toe om een ander contract af te sluiten. Dat kan honderden euro’s per jaar opleveren, maar: zoek een betrouwbare vergelijkingswebsite die eerlijk is over zijn zoekresultaten.

Previous «
Next »