Paul John whisky uit India

  • Menfacts
  • augustus 25, 2017
  • Comments Off

Traditionele whisky uit India

Paul John whisky is een single malt whiskey merk vervaardigd door John Destilleries. Het wordt traditioneel gemaakt van Indische mout dat gedestilleerd wordt in koperen vaten en verder rijpt in houten vaten. Mr Paul P. John, de oprichter van de firma, had als droom om met zijn Single Malt whisky uit India zelfs de meest ervaren whisky kenner te overweldigen. Gebruik makend van de meest hoogstaande ingrediënten creëerde hij door innovatie en een sterk staaltje intelligentie, een whisky die elke man ooit in zijn leven moet geproefd hebben.

Verschillende varianten maar allen met evenveel liefde vervaardigd

Paul P. John werd door de prachtige landschappen van Goa geïnspireerd om verschillende varianten van zijn whisky uit India te produceren. Dankzij de van nature hoge temperaturen in Goa, wordt het rijpingsproces van de whisky bevordert. The Great Indian Single Malt werd al twee opeenvolgende jaren bekroond door de Asian Destilleries en het bedrijf won reeds 3 gouden en 2 zilveren medailles met hun whisky uit India.

whisky uit india

Paul John Whisky; aandacht voor de kleinste details

Paul John whisky wordt met de allerhoogste zorg en verfijning geoptimaliseerd tot een topproduct. Aan de voet van de Himalaya wordt de gerst geteeld. Daarna wordt deze gedestilleerd in traditionele koperen vaten waardoor de whisky zijn gekende rijke body verkrijgt. Vervolgens mag de Paul John whisky verder rijpen in zorgvuldig uitgezochte houten vaten van Amerikaanse eik. Hierdoor verkrijgt het zijn amber tot mahonie achtige kleur. In totaal zijn er zo’n 8 verschillende soorten whisky uit India die allen dezelfde basis hebben nl. de gerst maar waarbij er sublieme verschillen zijn in smaak, kleur en karakter die verkregen worden door de rijpingsduur te variëren of extra specerijen.

Paul John Whisky drinken als een echte kenner

Volgens kenners komt dit prachtig staaltje vakmanschap helemaal tot zijn recht wanneer je het serveert in een tulpvormig glas waarin je de whisky eerst een tiental minuten laat rusten. Daarna draai je het glas voorzichtig in het rond zodat de ambrozijn kleurige vloeistof overal de wanden van het glas raakt en zo zijn unieke timbre vrijgeeft. Ruik vervolgens de rijkdom van aroma’s uit het zwoele Goa en neem een kleine slok. Laat de whisky je hele mond bevochtigen voor enkele minuten en slik het door. Tot slot kan je nagenieten van de intense smaken van dit godendrankje.

Previous «
Next »