Tips​ ​voor​ ​het​ ​scheren

  • Menfacts
  • August 29, 2017
  • Comments Off

Scheren is voor veel mannen dagelijks kost. Anderen doen het wat minder vaak en sommige trimmen hooguit af en toe hun baard wat bij. Toch is het altijd handig om te weten hoe je het beste kunt scheren en wat handige scheertips zijn. Sommige mannen zweren bijvoorbeeld bij een mesje, terwijl andere liever met behulp van scheerapparaten hun huid glad krijgen. Hoe dan ook, wat handige scheertips zijn nooit weg en daarom geven we je hieronder enkele van deze tips.

Scheren met een mesje

Wanneer je met een mesje scheert, is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen voordat je begint met scheren. Zorg dat je vooraf de huid goed wast en goed nat maakt. Daardoor zijn worden de haartjes en de huid soepeler waardoor het scheren veel eenvoudiger gaat. Daarna is het vooral belangrijk om de juiste druk uit te oefenen op de huid. Te zacht en het scheren zal onvoldoende resultaat hebben, te hard en je verwond jezelf. Zorg sowieso altijd voor voldoende scheerschuim. Voor sommige mensen is het daarnaast noodzakelijk om de huid na te behandelen. Vooral mannen met een gevoelige huid hebben daar last van. In dat geval kun je gebruik maken van een verzachtende balsem of aftershave.

Scheerapparaten

Steeds vaker kiezen mannen ervoor om zichzelf te scheren met een scheerapparaat. Wanneer je altijd met mesjes hebt geschoren is dat in het begin wellicht even wennen. Zodra je gewend bent aan een scheerapparaat, wil je echter nooit meer iets anders. Elektrisch scheren heeft veel voordelen ten opzichte van scheren met een mesje. Je kunt met veel scheerapparaten bijvoorbeeld niet alleen scheren, maar ook trimmen of stylen. In een tijd waarin trends elkaar vlug afwisselen en baardgroei regelmatig behoorlijk trendy is, is dat natuurlijk altijd handig. Op die wijze kun je met hetzelfde apparaat moeiteloos meegaan met welke trend dan ook. Wanneer je elektronisch scheert, is het trouwens ook aan te raden om vooraf je gezicht te wassen. Dat zorgt namelijk gegarandeerd voor het beste resultaat.

Verschillende scheerapparaten

Je hebt ontzettend veel keuze uit verschillende elektronische scheerapparaten. Juist daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een scheerapparaat hebt dat perfect bij jouw huid en baardgroei past. Is het baardhaar bijvoorbeeld dik of dun? Scheer je jezelf elke dag of een paar keer per week? Heb je een gevoelige huid? Allemaal vragen die belangrijk zijn om jezelf te stellen voordat je een scheerapparaat koopt!            

Previous «
Next »