Top 5 beste sportboeken van het moment

  • Rogier
  • oktober 23, 2020
  • Comments Off
top-5-beste-sportboeken-van-het-moment

Het vinden van het beste sportboek van het moment kan best lastig zijn. Er kom jaarlijks namelijk wereldwijd duizenden nieuwe sportboeken uit. Met name de sportbiografie 2020 is populair onder de beste sportboeken 2020. In onderstaande top 5 sportboeken vind je de beste sportboeken 2020. Boeken en biografieën die volgens ons stuk voor stuk geschikt zijn om de beste sportdocumentaire van te kunnen maken.

1. Virgil

Het beste sportboek van het moment is volgens veel sportfanaten het boek Virgil, de biografie van de beste verdediger van de Engelse Premier League. Dit boek is geschreven door de Italiaanse journalist Luca Caioli, die ook boeken over Messi en Ronaldo publiceerde. Deze imposante sportbiografie 2020 geeft een indringend beeld van het leven van de getalenteerde Liverpool-verdediger en Oranje-speler Virgil van Dijk.

2. De man en zijn wielerverhalen

Houd je van wielrennen? Dan mag in jouw top 5 sportboeken 2020 het boek De man en zijn wielerverhalen niet ontbreken.
Dit schitterende boek is een verzameling van de beste columns en artikelen van wielerkenner Wilfried de Jong, van 1990 tot 2020. Dit boek, kandidaat voor de beste sportdocumentaire, bevat tal van pakkende artikelen over topwielrenners als Dumoulin, Merckx, Marianne Vos, Lance Armstrong, Van Vleuten en Van der Poel.

3. De finale strijd van Fernando Ricksen

In de top 5 van het beste sportboek van het moment hoort zeker ook het onderhoudende boek het levensverhaal van de recent aan MS overleden Glasgow Rangers ster Fernando Ricksen thuis: De finale strijd, geschreven door sportjournalist Vincent de Vries.

4. Niki Lauda

Niki Lauda geldt als een van de beste Formule 1-coureurs uit de geschiedenis. Hij raakte verbrand door een ernstig raceongeluk, maar maakt een imposante comeback. In de biografie Niki Lauda van Maurice Hamilton, als sportbiografie 2020 een van de betere boeken, lees je alles over het indrukwekkende leven van Niki Lauda.

5. De magie van Max

De biografie De magie van Max is een absolute hoogvlieger onder de beste sportboeken 2020. Wie kent hem niet? Formule 1 coureur Max Verstappen is nog steeds een jonkie, maar nu al een van de opvallende Formule 1-racers ooit!

Previous «
Next »