Haal ook in de herfst het beste uit je tuin

  • Menfacts
  • september 3, 2018
  • Comments Off
herfst tuin

Vallende blaadjes en dalende temperaturen hoeven niet te betekenen dat je voortaan bent aangewezen op de ruimte tussen de 4 muren van je woonst. Neen, ook in de herfst is je tuin het decor voor gezellige en ontspannende momenten. We geven je graag enkele tips over hoe je in de herfst het beste uit je tuin kan halen!

Ruim vallende blaadjes op

Zorg er in de eerste plaats voor dat je tuin er steeds netjes bijligt. Dat wil zeggen: hark gevallen blaadjes bijeen, wied het laatste onkruid en rijd het gras af. Zo zorg je ervoor dat je tuin opperbest de herfst en komende winter ingaat en hoef jij niet te kijken op een verwilderd stukje groen als je even een frisse neus gaat halen.

Laat de loungeset nog even buiten staan

Ook in de herfst kan je nog van je loungeset genieten, zolang deze weerbestendig is uiteraard. In de webshop van meubelwinkel Emob vind je heel wat loungesets die zomer en winter buiten kunnen staan. Zo kan je het hele jaar door genieten van een rustig en comfortabel plekje in je tuin. Met een dikke trui en een stralend herfstzonnetje kan je ook in de herfstmaanden nog heel wat leuke momenten beleven in je loungeset. Is het toch wat koud? Een vuurkorf of terrasverwarmer kan de oplossing bieden.  

Denk aan de vogels

Waar vogels in de lente en zomer zelf voldoende voedsel kunnen vinden, wordt dit in de herfst en winter heel wat moeilijker. Ga dus op zoek naar een leuk voederschaaltje of hang enkele vetbollen in struikjes. Zo help je niet alleen de vogels in hun zoektocht naar voedsel, het is ook heel leuk om deze gevleugelde vrienden telkens opnieuw terug zien te komen naar jouw tuin!

Berg de barbecue nog niet op

Barbecueën kan je evengoed in de herfst als in de zomer! Ook in de herfstmaanden staan er ons nog een aantal mooie, zonnige dagen te wachten. Waarom dan niet de barbecue aansteken om dat zomergevoel nog iets langer vast te houden? Is het toch iets te fris om enkele uurtjes buiten te zitten? In de veranda geniet je van het beste van beide werelden: je krijgt de zon op je gezicht én je bent beschut tegen de schrale wind. En van hieruit kan je ten volle genieten van het zicht op jouw tuin!

 

Previous «
Next »