Het zwembad schoon laten maken door een robot

  • Menfacts
  • maart 27, 2020
  • Comments Off

Het begint straks weer mooi weer te worden. Dat betekent dat we weer aan het zwembad mogen denken. Genieten! Maar ook weer een stukje extra onderhoud. Wat nu als dat onderhoudsgedeelte uit je handen genomen kan worden. En dan niet per se door je vrouw of vriendin, maar door een zwembadrobot.

Maakt zelfstandig schoon

Met een zwembadrobot heb je geen omkijken meer naar de schoonmaak van de zwembadbodem en eventueel -wanden. Het enige dat je hoeft te doen, is hem in het water leggen en een programma selecteren via het bedienpaneel of de eventuele afstandsbediening. In de robot zitten zoveel slimme technieken dat hij door te scannen het hele bad in zijn geheel meeneemt en precies weet welke plekken hij nog schoon moet maken.

Ook geschikt voor wandreiniging

Hoewel het meeste vuil op de bodem ligt en bij sommige zwembaden – lees: opzetzwembaden – de wand te dun is, zijn er ook robots die de wanden in zijn geheel schoon kunnen maken. Super handig bij bouwkundige zwembaden. De robot kruipt er gewoon op. Alleen het aanzien is de feature al waard.

Zwemmen met je nieuwe maatje

Een zwembadrobot kan gewoon schoonmaken terwijl jij aan het zwemmen bent. Trek een paar baantjes, zoek de verkoeling op, of doe gewoon wat anders. Je schoonmaakmaatje gaat gewoon zijn gang. Deze gadget is een van de betere investeringen die je ooit gedaan zult hebben.

Geen gekke verbindingen of aansluitingen nodig

Vaak als je het zwembad wilt stofzuigen, moet je deze verbinden met je filterinstallatie. Dat wordt wel eens als gedoe ervaren. Je zwembadrobot is geheel zelfstandig. Die heeft gewoon interne filters en een interne zuigkracht. Je hoeft het bedieningspaneel maar te pluggen in een geaard stopcontact, aanzetten en klaar. Geen gedoe met het verbinden en instellen van je zwembadpomp dus.

Even filters afspoelen en klaar

De robot doet dus eigenlijk alles. Het enige dat jij nog moet doen, is de filters afspoelen als de robot klaar is met schoonmaken. Die klik je er makkelijk uit, schud je leeg, houd je onder de kraan of tuinslang, en klik je er vervolgens weer makkelijk in. Meer is het echt niet.

Je hebt dus én een vette gadget, én je bespaart tijd, én je bent af van die handmatige schoonmaak klus. Daarbij is de gadget ook nog eens vrouw- of vriendin-vriendelijk, want zij hoeft het ook niet te doen.

Previous «
Next »