• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Quarantainetips: Drie interessante boeken die het lezen zeker waard zijn

Quarantainetips: Drie interessante boeken die het lezen zeker waard zijn

  • Rogier
  • March 27, 2020
  • Comments Off
boeken tijdens quarantaine

Voor wie tijdens de lock-down zijn tijd goed wil gebruiken, is boeken lezen tijdens quarantaine waarschijnlijk één van de beste activiteiten. Ben je nog op zoek naar een goed boekentips tijdens corona? Dan zijn de volgende drie boeken, die gemakkelijk online gekocht kunnen worden, zeker de moeite waard. Deze boekentips tijdens Corona zijn niet alleen leuk om te lezen, maar dragen ook nog eens bij tot je algemene kennis. Waar boeken lezen tijdens quarantaine al niet goed voor is!

een goed boek lezen

Drie interessante boeken voor mannen om te lezen tijdens de quarantaine

1. De meeste mensen deugen

Rutger Bregman, de schrijver van ‘De meeste mensen deugen’, gaat rechtstreeks in tegen het wijdverbreide geloof dat de mens verdorven, egoïstisch een beestachtig is. Althans, dat was de overtuiging van de vroegere koningen, de kerk en zowat iedereen binnen onze vroegere maatschappij.

Door middel van recente inzichten uit de psychologie, economie, archeologie en biologie kan Rutger antwoorden bieden op eeuwenoude vragen: hoe komt het dat juist de mens de planeet wist te veroveren? Waarom hebben we doorheen de eeuwen zo’n grote misdaden begaan? Zijn we in onze kern kwaadaardig of goedaardig? Allemaal diepe kwesties die in ‘De meeste mensen deugen’ een uitgebreid en interessant antwoord krijgen!

2. Sportschool voor je geest

Het belang van mentale activiteit voor een goede gezondheid is al geen nieuws meer en dit boek breidt verder op die wetenschap. Naast fysieke gezondheid en voeding is het belangrijk om je mentale conditie te trainen, zoals Wouter de Jong in dit boek bewijst. In slechts 12 weken tijd slaag je er dankzij deze informatie in om door middel van wetenschappelijke inzichten, praktische oefeningen en anekdotes je geest op alle mogelijke manieren te verruimen.

Zo leer je bijvoorbeeld om aandachtiger te leven, hoe belangrijk het is om je eigen geluk na te streven en betere relaties met de mensen rondom je te bewerkstelligen. Ook kan je met piekeren afrekenen, langer vasthouden aan positieve emoties en inzien dat falen eigenlijk nog zo slecht niet is. Kortom, een erg praktisch én wetenschappelijk onderbouwd boek dat voor iedereen nuttig kan zijn!

3. Sapiens: een kleine geschiedenis van de mensheid

Yuval Noah Harari schreef Sapiens met de bedoeling om ons mee te nemen op een reis doorheen de geschiedenis van de mensheid. Wij zijn als enige soort van de zes primitieve menssoorten overgebleven, maar hoe komt dat? Tal van vragen worden in dit boek aangehaald en beantwoord: waarom we in goden geloven en geloofden, waarom we koninkrijken stichtten en waarom we op geld, wetten en boeken vertrouwen.

Ook interessant: hoe zal de wereld er in de nabije en verre toekomst uitzien? Yuval Noah Harari legt de unieke eigenschappen van ons als mens, alsook van onze geschiedenis, bloot en werpt hiermee het licht op enkele van de grootste mysteries die ons als Homo Sapiens kenmerken!

Previous «
Next »