• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Klussen in huis, welk gereedschap is vrijwel onmisbaar?

Klussen in huis, welk gereedschap is vrijwel onmisbaar?

  • Menfacts
  • januari 7, 2018
  • Comments Off

Klussen in huis vergt goed gereedschap

Ach, dat kunnen we zelf wel even doen. Dat klusje is zo geklaard. Je kent het wel, van die klusjes thuis. Die klusjes die je vrouw je vraagt ‘even’ te doen. Die op het oog ook tamelijk eenvoudig te doen lijken. Maar: ook tamelijk simpele huis-, tuin- en keukenklusjes voer je alleen uit als je het juiste gereedschap hebt. Het is dus handig om thuis een basispakket gereedschap voor handen te hebben. Want anders blijven ook die simpele klusjes liggen en moet je vrouw alsnog de handige (en best leuke) buurman vragen.

Gereedschap

Ook al ben je niet handig, heb je geen technisch inzicht, er zijn klusjes die iedereen kan uitvoeren mits je goed gereedschap hebt. Dan moet je denken aan basisgereedschappen als een hamer en een schroevendraaier, met uiteraard spijkers en schroefjes. Maar ook een decoupeerzaag is onmisbaar geworden. Ben je geen echte klusjesman en klus je thuis met frisse tegenzin? Dan ben je vaak niet zuinig op je spullen. Verstandig om juist dan een gereedschapskistje of koffertje aan te schaffen, voor je het weet ben je alles zo weer kwijt omdat je er eigenlijk toch geen waarde aan hecht. En doe zeker het deksel op het doosje met spijkers en schroefjes.

Bochten zagen

Voor de mannen die echt nooit klussen en wel weten wat een hamer is maar geen benul hebben waar een decoupeerzaag voor dient, even wat helderheid. Een decoupeerzaag is – pas dus op- een gemotoriseerde, draagbare zaag. Het zaagje beweegt zelf en is vooral bedoeld als je houten plaatmateriaal wilt zagen En dan specifiek de wat dunnere houten platen. Een decoupeerzaag is dun, met soms wat kracht zaag je ook zo een bocht. Altijd beter dan kramp in je arm van een echte zaag. Nu voel je je arm zeker ook wel na het succesvol uitvoeren van een klusje, maar die ‘trillingspijn’ is veel beter te doen dan de pijn van ‘echt’ zagen.

Previous «
Next »