Een iPhone 7 kopen: nieuw of refurbished?

  • Menfacts
  • januari 8, 2018
  • Comments Off
iphone 7

Apple is hot en dat is te zien. Tegenwoordig is het merk niet meer uit het straatbeeld weg te denken en is het een statussymbool geworden. Vooral bij de iPhones is die trend duidelijk te zien: heb je er geen, dan ben je ‘speciaal’, een ‘Android-meeloper’ of zelfs ouderwets volgens sommigen. Een van de momenteel populaire producten van Apple is de iPhone 7. Dit is een van de recentere modellen en heeft naast de basics zoals het typerende iOS-besturingssysteem en een lange batterijduur tal van leuke snufjes. Zo kun je met NFC contactloos betalen met de iPhone 7, kan dankzij de vingerafdrukherkenning alleen jij het scherm ontgrendelen zonder wachtwoord, zien je foto’s er met de optische beeldstabilisatie nog scherper uit en is het dankzij de gyroscoop is het zelfs mogelijk om virtual reality games te spelen.

Prijskaartje iPhone 7

Het enige probleem van de iPhone 7? Het prijskaartje. Veel mensen die geen Apple-producten gebruiken maar ze wel graag zouden willen hebben, doen dit niet vanwege de betrekkelijk hogere prijs vergeleken met de concurrerende merken. Daarmee lopen ze jammer genoeg wel het iOS-besturingssysteem waar Apple zo bekend om staat mis.

Gelukkig is er een oplossing voor mensen die graag een iPhone 7 willen, maar niet willen dat hun budget daar al te erg onder lijdt: een refurbished toestel kopen.

Een refurbished iPhone 7

Wat is een refurbished iPhone 7? Simpel, een iPhone 7 die refurbished is, is een eerder gebruikt toestel dat dankzij een flinke opknapbeurt er nog zo goed als nieuw uitziet en werkt. Een ‘nearly new’, gerenoveerd toestel dus, maar dan wel met een prijs die vaak een stuk lager ligt dan die van een ongebruikt exemplaar. Zo’n refurbished iPhone 7 mag dan wel al eerder gebruikt zijn geweest door een vorige eigenaar, toch is het niet te vergelijken met een tweedehands toestel. De smartphone is namelijk onder handen genomen geweest door Apple-specialisten die niet enkel de hardware hebben vernieuwd, maar ook de software. Ook de batterij is vervangen, waardoor je bijna niet merkt dat de telefoon ooit een andere eigenaar heeft gehad. In principe zou je het verschil tussen een nieuwe en een refurbished iPhone 7 niet kunnen merken.

Niet alleen bespaar je hiermee flink wat geld, ook het milieu zal je hier maar al te dankbaar voor zijn. Je geeft hier een eerder gebruikt toestel namelijk een nieuw leven mee!

Let wel op bij het kopen van een refurbished iPhone 7

Let altijd goed op voordat je een refurbished smartphone koopt. Sommige websites doen alsof ze je een hoge korting geven, maar doen dat eigenlijk niet.

Ook kan het zijn dat ze niet alles aan je toestel hebben vernieuwd, waardoor er toch nog fouten zijn en je eigenlijk een ‘gewoon’ tweedehands iPhone voor de prijs van een refurbished hebt gekocht.

Vergelijk dus eerst altijd de prijzen en reviews van verschillende sites voordat je een aankoop doet, en aarzel niet om de smartphone terug te sturen als hij niet aan je verwachtingen voldoet. Een goede refurbished iPhone zou niet of nauwelijks van een splinternieuwe te onderscheiden mogen zijn.

Als het prijsverschil tussen een gloednieuwe en een refurbished telefoon klein is, kun je net zo goed een nieuwe kopen. Koop je je smartphone bij een betrouwbare site, dat kun je er echter een heel groot voordeel uithalen.

Overweeg bij de aankoop van een iPhone 7 dus zeker om een refurbished exemplaar te kopen!

 

Previous «
Next »