• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • Een lege batterij had voorkomen kunnen worden met een goede acculader

Een lege batterij had voorkomen kunnen worden met een goede acculader

  • Menfacts
  • juni 28, 2020
  • Comments Off
acculader

Het zal je maar gebeuren dat je zonder power in je accu zit en ergens in the middle of nowhere belandt waar je niet weet hoe je er in godsnaam weg moet komen. In de wijde omtrek geen huis te zien en de laatste keer dat je een auto tegenkwam, is inmiddels alweer drie kwartier geleden. Hoe meer je erover nadenkt, hoe banger je wordt dat het nog wel eens een hele lange avond kan gaan worden.

Al dat leed dat je voor ogen ziet had eenvoudig voorkomen kunnen worden als je toch die acculader had besteld. Je had al een tijdje met de gedachte rondgelopen. Want het is niet de eerste keer dat je problemen hebt met starten. Uiteindelijk is het er tot nu toe nog niet van gekomen. En van al dat uitstellen heb je nu toch behoorlijk spijt. 

De grote hoeveelheid toepassingen waarvoor je een acculader kunt gebruiken

Want naast een acculader voor je auto is er natuurlijk een flinke hoeveelheid andere toepassingen die je kunt bedenken voor een acculader. Sta maar eens stil bij hoeveel apparaten niet gebruik maken van een elektrische starter. Een universele acculader kan onder meer gebruikt worden voor het opladen van de batterij van je auto, voor de batterij van je scooter, die van je jetski, de accu van je motorboot of die van je motor. 

Al deze voertuigen maken gebruik van een accu. Het aanschaffen van een goede acculader is daarom dan ook nooit een verkeerde keuze. 

Bedenk goed waar je precies naar op zoek bent. Door de grote keuze aan verschillende acculaders is er voor ieders wens wel iets te vinden. Het maakt echter wel dat het maken van een keuze een stuk lastiger kan worden wanneer je een acculader kopen. Zo kun je kiezen uit een normale acculader voor je auto of een druppellader voor je auto. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor motoren. Maar je kunt ook kiezen voor een acculader met starthulp. Het voltage van je acculader is daarnaast ook afhankelijk van het type accu. Zo kun je kiezen voor acculaders van 6, 12 of 24 Volt. 

Het materiaal waarvan de accu vervaardigd is bepaalt wat voor lader er bij past

Ook het materiaal waarvan de accu gemaakt is belangrijk bij de keuze van een nieuwe accu. Een gel accu zal alleen opgeladen kunnen worden met een gel accu lader en een lithium batterij met een lithium oplader. Mocht je echter een tractie accu hebben, dan kun je ook kijken naar universele acculaders die worden aangeleverd met automatische load programma’s.  

Als je eenmaal een keuze gemaakt hebt, dan is het verder een peulenschilletje. Je kunt je product online betalen via de webshop en daarna ophalen, hetgeen je natuurlijk helpt besparen op de verzendkosten. Maar je kunt ook gewoon online bestellen en je nieuwe acculader thuis laten bezorgen. Als je voor 21 uur een bestelling plaatst, wordt deze de volgende probleemloos afgeleverd. En mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn met je aankoop, dan heb je tot 30 dagen om het weer te retourneren.

Previous «
Next »