• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Waar op te letten bij het kopen van een hardloophorloge?

Waar op te letten bij het kopen van een hardloophorloge?

  • Menfacts
  • juni 28, 2020
  • Comments Off
hardloophorloge

Net zoals je eerste blaren, het nuttigen van je eerste energiegel en het rennen van je eerste 10 kilometer, is het kopen van een hardloophorloge een mijlpaal voor elke hardloper. Dit is namelijk weer een teken dat je serieus met het hardlopen bezig bent en het verruilen van een gratis app op je telefoon naar een apparaat dat echt je prestaties meet, betekent dat je van een ‘jogger’ veranderd bent in een bona fide hardloper. Waar moet je echter op letten als je zo’n hardloop horloge aanschaft?

Wat zijn je doelen?

De keuze voor en hardloophorloge zijn enorm, van apparaten die slechts de tijd, afstand en snelheid bijhouden, tot die die je helpen met je loopritme en kunnen meten hoe lang je voeten op de grond zijn geweest. Daarom moet je goed nadenken over je ambities. Vind je het wel best om een paar keer per week hard te lopen, of ben je van plan aan wedstrijden mee te gaan doen. Bedenk niet alleen waar je nu staat, maar ook waar je later wil staan en houdt daar rekening mee bij de aanschaf. Je kunt beter een horloge kopen die toepassingen heeft die je pas later zal gebruiken, dan een die je eigenlijk na een tijdje al weer moet vervangen door een met meer mogelijkheden.

Ingebouwde hartslagmeter

Een hartslagmeter kan er voor zorgen dat je trainingen maximaal ingezet worden en met de juiste intensiteit, maar een horloge met ingebouwde meter, of losse ‘borststrap’ is meteen een behoorlijke uitgave, dus bedenk of je dat echt nodig hebt. Als het belangrijk is om te weten hoeveel vet je verbrand, dan moet je zeker voor een hardloophorloge gaan die je hartslag in BPM kan meten. Bedenk dus welke features je nodig hebt en hoe nauwkeurig die moeten zijn. De meeste mensen houden niet van een band om hun borst als ze lopen, maar dit is wel de meest accurate manier om je hartslag bij te houden.

Grote prijsverschillen

Net zoals er grote verschillen zijn in de prijs van hardloopschoenen, zijn die prijsverschillen er ook bij horloges. Bedenk dat duur echt niet altijd beter hoeft te zijn, zeker niet voor iedereen. Hoe duurder de horloge, hoe meer opties erop zitten, maar dat wil nog niet zeggen dat het daarom de juiste is voor jou. Er valt wat te zeggen over een simpele, basic horloge die goed doet wat het moet doen, ten opzichte van een dure met veel opties waar je in verdwaalt.

Helpen bij herstel

Vooral voor gevorderde hardlopers kan het belangrijk zijn om advies te krijgen na je rondje hardlopen, zodat je lichaam goed kan herstellen. Het horloge zal je zeggen wat je het beste kunt doen als cooling down zodat je niet overtraind en blessures kunt oplopen. Zoek je een horloge dat dit kan, reken dan op een iets hogere prijs. Die het zeker waard is als je intensief traint.

Previous «
Next »