Daten in Corona tijd

  • Menfacts
  • juni 28, 2020
  • Comments Off
daten in corona tijd

Daten kan lastig zijn en helemaal in tijden van ‚social distancing’ en dat terwijl de thuiswerkende singles meer dan genoeg tijd hebben tegenwoordig. Er zal genoeg geswiped worden op Tinder en Happn, maar heel veel meer zal er niet gebeuren, zeker niet bij de oudere singles. Ben je dus op zoek naar bijvoorbeeld een leuke dating amsterdam, dan kan dat op dit moment nogal tegenvallen. Zo zien we dat de dating apps erg druk bezocht worden op het moment, maar dat echt afspreken nog vaak wordt afgehouden.

Sociale onthouding leidt tot online dating

Singles worden door de sociale onthouding geconfronteerd met het feit dat ze alleen zijn. Hierdoor hebben sommige datingsites 30 to 40% meer inschrijvingen. Op een gegeven moment zijn natuurlijk de klusjes thuis wel gedaan en de mens blijft toch een sociaal wezen. Jongeren blijken wel weer vaker af te spreken nu de maatregelen versoepeld worden, maar de vijftigplus dating groep kijkt liever nog even de kat uit de spreekwoordelijke boom.

Eerste ontmoeting uitstellen

Ondertussen kun je online genoeg tips vinden voor mensen die willen daten, maar nog niet willen afspreken. Zo spreken veel mensen om de dag af om te videobellen. Op die manier zie je je date geregeld, leer je elkaar kennen en als je zorgt dat je telkens ergens anders zit, zie je elkaar ook nog eens in verschillende omgevingen. Wat nog meer goed werkt is om samen iets online te doen, zoals koken. Je hebt dan direct een onderwerp te pakken en je kunt elkaar tips geven. Als je dan ook nog eens samen, op afstand, de maaltijd nuttigt kan je dit echt wel dichter bij elkaar brengen. Aangezien zo’n beetje alle restaurants op het moment bezorgen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om toch af te spreken en samen te eten. Social distancing kan op die manier ook wel weer iets spannends hebben.
Van de andere kant kan het Coronavirus ook juist worden gebruikt door mensen die sowieso liever niet te snel willen afspreken. Ze hebben nu het perfecte excuus om die eerste ontmoeting uit te kunnen stellen.

Boer zoekt vrouw

Door het Coronavirus komen zelfs de datende boeren uit Boer zoekt Vrouw in de knel. Het programma waar elke zondag miljoenen Nederlanders naar kijken, blikt ieder seizoen terug op de ontluikende liefdes relaties. Maar dat kan nu niet. De opnames voor de reünie stonden eind deze maand gepland, maar die blijken niet door te kunnen gaan. Een oplossing is nog niet gevonden. “Maar gelukkig zijn alle stedentrips al wel opgenomen.”

Previous «
Next »