Lekkere drankjes bij de BBQ

  • Menfacts
  • januari 7, 2018
  • Comments Off

Een barbecue: het klinkt misschien niet de meest aantrekkelijke bezigheid voor deze tijd van het jaar, maar de lente is het volgende seizoen – en dan kan het natuurlijk wel! Bij het voorbereiden van een barbecue komen natuurlijk heel wat zaken kijken, en kiezen voor de juiste dranken (bijvoorbeeld op drankdozijn.nl) is daar ongetwijfeld één van.

Maar welke dranken zijn nu geschikt voor welke tijd van het jaar, en hoeveel variatie moet je precies aanbieden aan gasten? Elk persoon heeft immers zijn of haar eigen voorkeur, en het is niet altijd gemakkelijk voor elk wat wils te bieden op zo’n gelegenheid. Het volgende overzicht geeft enkele van de beste barbecue drankjes weer, die je hoe dan ook in huis moet hebben voor de eerstvolgende gelegenheid.

De beste barbecue dranken, voor elk seizoen

1. Sangria

Veel mannen denken dat sangria een écht vrouwendrankje is, maar het is en blijft één van de lekkerste alcoholische dranken die er zijn. Zeker als het wat warmer wordt, en gluhwein niet echt een optie meer is, is het altijd handig om een fris drankje met een tropische tint in huis te hebben!

2. Rum

Heb je het dan toch liever iets zwaarder en stoerder, dan is rum natuurlijk een onmisbare drank. Niet iedereen houdt echter van de weel erg sterke smaak van dit soort alcohol, maar het het is de perfecte drank voor bij een gezellige barbecue. Zeker als de buitentemperaturen nog wat kouder zijn. Serveer je de rum daarbij in een classy glas, dan wordt het natuurlijk allemaal nog beter!

3. Bier

Ja, het is een bijna een basisdrank voor mannen, maar het is toch onmisbaar bij een barbecue, niet? Niets zo aangenaam als je eten doorspoelen met een fris biertje dat net een uurtje in de koelkast heeft gestaan. Het voordeel van deze drank is dat je het zowel tijdens de winter als in de zomer kan serveren. Een all-year-round alcoholisch genot dus!

4. Wijn

Tenslotte is er nog wijn, voor de échte fijnproevers onder ons. Er bestaat heel veel discussie over het feit dat wijn misschien niet de beste optie is voor bij een barbecue, maar dat hangt eigenlijk gewoon af van je voorkeur. Zo is rode wijn erg lekker bij warme gerechten, zoals dat bij een barbecue het geval is. Als je een iets verfijndere maaltijd eet, dan is witte wijn beter. Beide kunnen echter heel het jaar door gedronken worden!

Previous «
Next »