• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Investeer nu nog in de opkomende cryptomunt: Ethereum

Investeer nu nog in de opkomende cryptomunt: Ethereum

  • Menfacts
  • september 27, 2018
  • Comments Off
Sinds vorig jaar de cryptomunt Bitcoin zo enorm in waarde is gestegen is de belangstelling voor virtuele valuta enorm. Iedereen wil graag een graantje meepikken van de waardestijging van de Bitcoin, maar je zou je kunnen afvragen of het inmiddels al niet te laat is om in te stappen. De huidige waarde van de Bitcoin schommelt tussen de € 5.500,- en de € 6.000,- voor één Bitcoin, dus je zult een flink investering moeten doen en hopen dat de munt de komende maanden of jaren nog gaat stijgen. Door de enorme aandacht die de Bitcoin opeist, is er haast geen aandacht meer voor de vele andere cryptomunten die misschien ook wel erg interessant zijn. Een van de cryptomunten die je in de gaten moet houden is Ethereum.

Wat is Ethereum?

Ethereum is een cryptomunt, net als de Bitcoin die gebouwd is rondom het systeem blockchain. Het voert te ver om in details in te gaan op blockchain, maar kortweg gezegd is blockchain een digitaal systeem waarbij vastligt en is afgesproken wie de digitale munten bezit en wat de waarde ervan is, zonder dat er derde partijen, zoals banken tussenkomen. Het is dus een volledig onafhankelijk systeem dat los staat van de financiële markt, zoals wij die kennen. Enkel de mensen die investeren in de munt bepalen de waarde van Ethereum. Wel is het zo dat de koers van Ethereum meevaart op de het succes van de Bitcoin, maar dan wel enkele niveaus lager. Als de Bitcoin stijgt, zal ook Ethereum in waarde stijgen en hetzelfde geldt als de Bitcoin in waarde daalt. De huidige gemiddelde waarde van Ethereum ligt rondom de € 200,-. En juist dit maakt Ethereum juist zo interessant om nu in te investeren. Gemakkelijk Ethereum kopen via Satos.nl zorgt ervoor dat je alvast goed voorbereid bent om van toekomstig rendement van Ethereum te profiteren.

De verschillen met Bitcoin

Hoewel op het eerste gezicht lijkt alsof alle digitale valuta enigszins hetzelfde is, zijn er wel verschillen. Zo is Bitcoin enkel een blockchain, terwijl Ethereum geschreven is door programmeurs met de codetaal Ether. Dit zorgt ervoor dat er met Ethereum meer mogelijk en aan te passen is. Bij Bitcoins kun je in de blockchain alleen vastleggen wie in het bezit is van munten. Bij Ethereum kun je daarnaast vastleggen wat de waarde is en ook bepaalde contracten. Doordat door verschillende computers worden gecontroleerd is manipulatie onmogelijk.

De toekomst van Ethereum

De verwachting is dat Ethereum de komende maanden en jaren een flinke koersstijging zal ondergaan. De voorspellingen gaan van € 2.000,-, € 3.000,- tot zelfs € 10.000,-. Met de huidige waarde van Ethereum en de verwachte koersstijging in de toekomst, is het momenteel het perfecte moment om te investeren in Euthereum, zodat je als de waarde daadwerkelijk flink stijgt, een enorm rendement kunt verkrijgen.

Previous «
Next »