• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Veiligheid bij het werken op hoogtes is van groot belang

Veiligheid bij het werken op hoogtes is van groot belang

  • Menfacts
  • januari 21, 2019
  • Comments Off
hoogtewerker

Of je nu elke dag op grote hoogte werkt of slechts af en toe, je veiligheid is in die werktijd van uiterst groot belang. Het vergt slechts één klein foutje om van een routine werktaak een dodelijk ongeval te maken. Je veiligheid is niet iets waar je over moet nadenken: je moet jezelf altijd maximaal beschermen wanneer je aan extreem gevaar wordt blootgesteld, zoals bijvoorbeeld bij dakwerken. Zorgen dat je ladder stabiel staat is niet genoeg. En je mag nog alle mogelijke valbeveiligingskleding ter wereld dragen, als het je in staat stelt om de grond te raken voordat het in werking treedt, is het zinloos. Veiligheidspecialist Dakrandbeveiliging.n biedt de algehele veiligheid die je nodig hebt om dakwerken of andere werken op grote hoogte, veilig uit te voeren. Meer informatie vind je op de website.

Het belang van veiligheid

Een ernstige verwonding of overlijden op de werkplek, verandert het leven van je familie, vrienden en collega’s voor altijd. Menselijk verlies en lijden is onmetelijk. Dit soort werkongevallen kunnen grote crisissituaties veroorzaken in je gezin. Naast grote financiële lasten, kunnen ze ook aanzienlijke tijdroof plegen op het gezin (als je het geluk hebt om het ongeval te overleven!). Iedereen die ’s morgens naar het werk vertrekt, zou ’s avonds in goede gezondheid naar huis moeten terugkeren. Als je tot op heden je veiligheid met een korreltje zout hebt genomen, kun je je het aankloppen op de deur voorstellen wanneer je dierbaren verteld wordt dat je nooit meer naar huis zult terugkeren? Of het telefoontje om te zeggen dat je in het ziekenhuis ligt en misschien nooit meer zult lopen? Zorgen dat iedereen terugkeert naar huis, is de belangrijkste reden om een ​​veilige en gezonde werkomgeving te creëren. Maar het is niet de enige reden. Het verminderen van werkongevallen, vermindert de onkosten van bedrijven. Bovendien zijn werknemers die hun veiligheid hoog in het vaandel dragen, vaak de meest loyale werknemers.

Passieve bescherming voor grote hoogtes

Net zoals een harnas niet iedereen past, zijn de oplossingen om niet van grote hoogtes te vallen dat ook niet. Maar als je randbeveiliging gebruikt, kies je wel de meest effectieve oplossing. Waarom? Nou, passieve bescherming is de gemakkelijkste manier om jezelf en je werknemers veilig te houden. Simpelweg omdat je enkel binnen de rand moet blijven. Er is een randbeveiliging voor bijna elke stijl van daken. Geprefabriceerde leuningen kunnen permanent worden bevestigd of tijdelijk gemonteerd om aan je behoeften en werkzaamheden te voldoen. Ongeacht het type dat je gebruikt, eenmaal geplaatst, zul je randbeveiliging als het eenvoudigste valbeveiligingssysteem zien.

Previous «
Next »