Feilloos streamen en gamen

  • Menfacts
  • december 29, 2017
  • Comments Off

Streamen en gamen zijn activiteiten die voor velen van ons deel uitmaken van ons dagelijks leven. Voor het luisteren van muziek bij diensten zoals Spotify of het kijken van series en films bij Netflix maak je gebruik van streaming, waarvoor je een internetverbinding nodig hebt. Ook voor het spelen van games op je tablet, pc, laptop of telefoon heb je vaak een internet verbinding nodig.

Streamen

Bij streamen wordt er in principe data van het ene apparaat naar het andere getransporteerd. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Netflix, worden er door jou thuis met je computer, smart-tv of smartphone bestanden van een online server opgehaald. De kwaliteit van beeld en geluid is grotendeels afhankelijk van de online streamingdienst, maar ook een goede internetverbinding is van belang om feilloos te kunnen streamen. Zo ben je bij een glasvezelverbinding van KPN verzekerd van een betrouwbare verbinding, waardoor je zonder problemen Netflix kunt kijken, terwijl iemand anders in huis online zit te gamen of bestanden aan het uploaden is.

Online gamen

Speel je graag online games via je playstation, tablet of game pc, dan weet je hoe belangrijk het is om een goede verbinding te hebben. Wanneer je door haperingen in je verbinding niet op tijd kunt reageren in een online game, kan dit behoorlijk frustrerend zijn. Bij een potje online FIFA18 kun je zomaar die penalty niet stoppen door een hapering. Zit je midden in een spannende race op een van de parcours van Gran Turismo, dan kan die hapering van 1 seconde cruciaal zijn. Ook bij first person shooter games zoals Call of Duty wil je zeker zijn van een goede verbinding; een hapering in je verbinding kan je zomaar je leven kosten!

Glasvezel

Wil je zeker weten dat je kunt streamen en gamen zonder haperingen, dan is een glasvezel verbinding de beste optie. Hieronder hebben we de meest voorname voordelen van glasvezel opgesomd:

-Met glasvezel kun je de hoogst mogelijke internetsnelheid behalen, waardoor je zonder problemen films kunt downloaden en tegelijkertijd online kunt gamen.

-Met glasvezel kun je even snel downloaden als uploaden.

-Met glasvezel kun je zonder problemen op meerdere apparaten tegelijk van de hoogste kwaliteit tv-beelden genieten.

-Glasvezelverbindingen lopen altijd direct tot aan de voordeur van jouw huis, zonder onderbrekingen. Hierdoor heeft elk huishouden altijd een eigen privé verbinding.

Wil jij ook glasvezel?

Een groot deel van de Nederlandse bevolking maakt momenteel al gebruik van glasvezel en dat aantal is groeiende. Helaas ligt nog niet overal in Nederland glasvezel. Wil je kijken of het bij jou in de buurt mogelijk is om glasvezel internet te krijgen, doe dan de postcodecheck bij KPN en bekijk meteen de verschillende mogelijkheden op het gebied van abonnementen.  

Previous «
Next »