• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Kun je echt vrienden blijven met iemand die je hebt ontmoet op een dating-app?

Kun je echt vrienden blijven met iemand die je hebt ontmoet op een dating-app?

  • Rogier
  • november 16, 2022
  • Comments Off
Kun je echt vrienden blijven met iemand die je hebt ontmoet op een dating-app

De relatie tussen vriendschap en aantrekkingskracht kan complex zijn. Hoewel veel mensen vrienden blijven met hun exen, en terwijl sommige mensen vriendschappen met succes omzetten in duurzame relaties, is het voor een partij (of zelfs beide) gemakkelijk om te eindigen met gekwetste gevoelens als je van de ene situatie naar de andere probeert over te schakelen. 

Dus hoe zit het als het gaat om iemand die je net hebt ontmoet via een dating-app en die je nog niet zo goed kent? Je klikt misschien niet echt op een romantisch niveau, maar je hebt net een coole nieuwe persoon ontmoet en je wilt op een of andere manier contact houden. Is het mogelijk om dat te doen op een manier waar iedereen blij van wordt?

Waarom vrienden blijven met iemand die je hebt ontmoet op een dating-app?

Het is altijd een goed idee om je vriendenkring uit te breiden, vooral gezien de impact van de pandemie op sociale connecties. Alleen omdat je geen romantische band met je date hebt gehad, wil nog niet zeggen dat je geen emotionele band hebt ervaren. We hebben emotionele reacties op mensen met wie we niet van plan zijn regelmatig een romantische relatie te hebben.

Elke emotionele reactie met een nieuwe persoon kan worden gevoed tot een diepere verbinding, zoals een vriendschap. Door je dating-app als vriend te laten matchen, krijg je een nieuw persoon om sociaal mee om te gaan, een band mee te vormen, van te leren en gemeenschappelijke interesses mee te delen. Dit is allemaal positief in theorie, maar in de praktijk kan het iets ingewikkelder zijn.

vrienden met iemand die je hebt ontmoet op een dating-app?

Vrienden blijven moet uiteraard wederzijds zijn. Maar wanneer je elkaar ontmoet op een platform dat is ontworpen om te daten of om verbinding te maken, is de kans dat je hetzelfde denkt over het onderhouden van een vriendschap niet per se erg groot. Bovendien is het gebruikelijk dat mensen voorstellen om vrienden te blijven als een “troostprijs” wanneer ze niet geïnteresseerd zijn, maar de gevoelens van de ander niet willen kwetsen.

Dit betekent dat je ook eerlijk tegen jezelf moet zijn over je eigen bedoelingen wanneer je overweegt een vriendschap te sluiten met iemand die je via een dating-app hebt ontmoet. Probeer je ze gemakkelijk in de steek te laten of ben je oprecht geïnteresseerd in het opbouwen van een vriendschap?

Er is nog een factor om in gedachten te houden: mensen hebben de neiging om hun beste beentje voor te zetten in dating-apps. We zijn allemaal vastbesloten om, waar mogelijk, een goede indruk op anderen achter te laten, daarom kan het meer tijd kosten voor je echt weet wie je nieuwe vriend werkelijk is en of deze de moeite waard is om in je leven te houden.

Als ze hun ware aard laten zien en je hebt vastgesteld dat ze niet goed bij je sociale kring passen, sta je voor de uitdaging om te kiezen tussen het accepteren van elk deel van hen (de goede en de slechte) of het nemen van de pijnlijke beslissing om de verbinding te beëindigen en alle verspilde moeite te doen om die nieuwe vriendschap op te bouwen.

rienden blijven met iemand die je hebt ontmoet op een dating-app

Hoe te beslissen of je vrienden wilt blijven of niet?

We stellen voor om eerst contact met je mogelijke date op te nemen via sociale media om een ​​beter idee te krijgen van wie ze zijn voordat je een vriendschap aangaat. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen of je echt bereid bent moeite te doen om deze band op te bouwen en de rol van een vriend op je te nemen zonder enige romantische motivatie.

Tot slot, als je echt gevoelens voor iemand hebt en ze stellen voor om vrienden te blijven, doe het dan niet. Het is het hartzeer niet waard. Als je je realiseert dat iemand niet in staat of niet bereid is om aan je behoeften te voldoen, is het meestal het beste om verder te gaan en hem of haar het beste te wensen.

Previous «
Next »