Thuiswerken: vier dingen waar je aan moet denken

  • Menfacts
  • november 18, 2022
  • Comments Off
thuiswerken

Thuiswerken is een norm die na de corona tijd nog steeds is blijven hangen bij veel bedrijven. Ondanks dat het niet meer verplicht is vinden veel werknemers het fijn dat ze af en toe thuis aan de slag kunnen. Thuis werken kan ook lastig zijn. Zo is het behouden van je concentratie door je af te sluiten van afleidingen en prikkels lastig. Hoe ga je efficiënt te werk zodat je werk en privé niet in elkaar gaan overlopen? In dit blog geven we je vier belangrijke dingen waar je aan moet denken wanneer thuiswerkt! 

Kies je plek en zorg voor routine 

Een vaste plek in huis waar je fijn kan werken kan zorgen voor meer concentratie. Misschien heb je wel ergens ruimte om een bureau te plaatsen met een geschikte bureaustoel. Wanneer je deze plek zo inricht voor de werkzaamheden is het makkelijker om je werk en privé te scheiden. Wanneer je deze mogelijkheid niet hebt en aan de keukentafel aan de slag gaat, is het fijn om te werken vanuit een comfortabele stoel. Zo zorg je dat je geen lichamelijke klachten krijgt. 

Aan de slag

Wanneer je aan de slag wil gaan is het belangrijk om ook de randvoorwaarden op orde te hebben. Zo is goed werkend internet erg belangrijk. Wanneer je meerdere dagen thuiswerkt, ga dan eens diverse internet abonnementen vergelijken. Misschien heb jij wel sneller internet nodig voor de werkzaamheden die jij moet uitvoeren. Daarnaast zul je er ook voor moeten zorgen dat je goed bereikbaar bent. Collega’s, je baas, of zelfs klanten zullen immers de mogelijkheid moeten hebben om contact met je op te nemen. Ga daarom ook eens mobiele abonnementen vergelijken om te kijken welke het beste bij jouw wensen past.

Routine

Zorg voor routine. Stap ongeveer op hetzelfde tijdstip je bed uit en start op hetzelfde moment met werken dan wanneer je op kantoor doet. Zorg ook dat je niet in je pyjama aan de slag gaat, maar maak je klaar in je normale werkkleding. Zo voel jij je direct een stuk fitter maar vooral actiever. Vergeet ook zeker niet je ontbijt te nemen en start de dag met de meest belangrijke taken. Wanneer je zowel de belangrijkste als de moeilijkste taken aan het begin van de dag behandeld zit je er niet meer de hele dag tegenop. Daarnaast heb je in de ochtend ook de meeste energie! 

Pauze 

Zorg dat je over de dag genoeg pauze neemt. Ga een stuk wandelen buiten in de frisse lucht of bereid een uitgebreide lunch voor jezelf. Zorg ook dat je op tijd stopt met werken. De volgende dag kan je de klussen wel oppakken die er nog liggen. In plaats van doorgaan kan je beter naar de sportschool gaan. Zo zorg je ervoor dat je nieuwe energie binnenkrijgt. Water drinken is ook erg belangrijk. Dit is iets wat snel vergeten wordt maar wel kan zorgen voor meer concentratie en hydratatie.

Previous «
Next »