• Homepage
  • >
  • Voertuigen
  • >
  • De Renault Captur is gericht op het groeiende gezin dat op zoek is naar stijl, ruimte en veiligheid

De Renault Captur is gericht op het groeiende gezin dat op zoek is naar stijl, ruimte en veiligheid

  • Menfacts
  • november 22, 2022
  • Comments Off
captur

Renault heeft niet teleurgesteld met de nieuwste Captur, de prestaties zijn prima, de kosten zijn goed en het niveau van de standaarduitrusting is sterk, dus de Captur lijkt een geweldige keuze. Kopers in deze klasse eisen stijl, flexibiliteit en waar voor hun geld, en het nieuwe model heeft een complete revisie ondergaan om het te laten opvallen in een steeds competitiever wordende menigte van rivalen.

Het levert misschien niet de dynamische aandrijving van de Ford Puma of het eigenzinnige ontwerp van de Peugeot 2008, maar weinig modellen in deze klasse leveren op zoveel belangrijke punten goede prestaties als de nieuwe Renault Captur. Dus als je op zoek bent naar een veelzijdige, allround auto, dan moet de Renault Captur zeker bovenaan je lijstje staan.

In 2013 begon de markt voor kleine SUV’s net vorm te krijgen. De grotere Nissan Qashqai was een bewezen verkoopsucces en autofabrikanten realiseerden zich hoeveel bestuurders de cross-over stijl van een verhoogde rijpositie in combinatie met de compacte afmetingen van een vijfdeurs hatchback waardeerden. Nissan was er snel bij om de ruimte onder zijn Qashqai te betreden met de lancering van de supermini-sized Juke, hoewel de Peugeot 2008, MINI Countryman en Ford EcoSport ook mee gingen concurreren.

Renault zag een kans en paste de crossover-formule toe op de onderbouw van zijn bestverkochte Clio hatchback om de originele Captur te creëren. Het was geen sportieve hatchback en ook geen alledaagse gezinswagen, in plaats daarvan bood de stijlvolle Captur de verhoogde rijpositie van een echte SUV, meer ruimte voor het gezin, goede standaarduitrusting en lage gebruikskosten.

Maar ondanks een facelift in 2017, begon de Captur er een beetje gedateerd uit te zien, vooral in vergelijking met de technisch beladen Peugeot 2008 en de dynamische Ford Puma. Alsof dat nog niet genoeg was, is er ook nog de Fiat 500 X.

Dus in 2020 werd een nieuw model geïntroduceerd, en Renault heeft de basis goed geregeld door ervoor te zorgen dat de nieuwste Captur een relatief goede prijs blijft houden. Hij bevindt zich op hetzelfde CMF-B-platform als de nieuwste Clio, wat alleen maar een goede zaak kan zijn, het geeft extra kwaliteit aan de manier waarop de Captur stuurt en een comfortabele rit voor iedereen aan boord.

De nieuwe vijfdeurs Captur is 110 mm langer, 19 mm breder en 17 mm hoger dan het model dat hij vervangt, waardoor het gezin de broodnodige binnenruimte erbij krijgt, terwijl een bredere grille en led-verlichting aan de voor- en achterkant hem een mooi design geven. Mensen die zich echt willen onderscheiden van de massa komen goed aan hun trekken, er is keuze uit acht kleuren en de optie van een contrasterend zwart dak.

Renault blijft de Captur strikt richten op het stadsleven. Motor keuzes bestaan ​​uit een paar benzinemotoren, een hybride en een plug-in hybride. Beide geëlektrificeerde modellen hebben twee elektromotoren die samenwerken met de motor en zijn dus de enige 4×4-auto’s in het Captur-gamma. De basismotor is een 1,0-liter driecilinder benzinemotor die 89 pk levert in de TCe90, terwijl de grotere TCe140 een 1,3-liter is met 138 pk – beide worden uitsluitend geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak.

De uitrustingsniveaus van de Captur zijn sinds de lancering opnieuw uitgelijnd, met als kern specificaties de Evolution, Techno en R.S. Lijn. De Rive Gauche Limited Edition en E-Tech Engineered zijn ook beschikbaar. De standaarduitrusting van het hele gamma is uitstekend, inclusief cruisecontrol, parkeersensoren achter, een 7-inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto-connectiviteit en geïntegreerd navigatiesysteem.

De kleine SUV-klasse is gericht op het groeiende gezin dat op zoek is naar stijl, ruimte en veel veiligheid. Renault heeft alle drie de vakjes aangevinkt, maar vooral het laatste, aangezien alle modellen beschikken over een groot aantal uitrustingen die zijn ontworpen om de bestuurder, passagiers en voetgangers onderweg te beschermen en te beveiligen!

Previous «
Next »