Wat is het verleden van mijn Iphone?

  • Menfacts
  • juli 4, 2018
  • Comments Off
refurbished iphone

Een nieuwe iPhone is een kostbare aanschaf. Steeds vaker hoor je daarom ook van anderen dat ze een “refurbished” iPhone hebben gekocht. Klinkt heel modern, maar wat betekent dat eigenlijk?

Een refurbished telefoon is een tweedehands telefoon. Maar niet zoals je een tweedehands telefoon gewend bent. Hij is namelijk volledig opgeknapt, onderdelen zijn vervangen en daardoor is hij weer net als nieuw. Hij wordt volledig technisch gecontroleerd, zodat hij weer echt als een nieuwe telefoon door kan. Zo wordt bijvoorbeeld altijd de accu en de behuizing vervangen. De markt voor het kopen van een refurbished telefoon is afgelopen jaren explosief gestegen. In tegenstelling tot een normale tweedehands telefoon, heb je bij een refurbished telefoon de garantie dat hij in orde is.

Wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone?

1. Een refurbished iPhone is vele malen goedkoper dan een nieuwe iPhone. Je koopt een refurbished telefoon tegen een veel gunstigere prijs dan een nieuwe telefoon. Zo kun je tot ongeveer 60% besparen op de nieuwprijs.
2. Je krijgt dezelfde garantie bij de iPhone die je normaal gesproken bij een nieuwe iPhone krijgt. Wanneer je een tweedehands telefoon via bijvoorbeeld Marktplaats koopt, is het alsmaar een gok of hij daadwerkelijk goed werkt.
3. Je draagt bij aan de duurzaamheid van het milieu. Je koopt een product wat al bestond, dus waarbij het product grotendeels gerecycled wordt.
4. Een refurbished iPhone wordt voorzien van de nieuwste versie van iOS bij de verkoop.
5. De iPhone wordt volledig nagekeken door de robotscanners en vervolgens door technisch specialisten. Zo weet je zeker dat de onderdelen die eventueel vervangen zouden moeten worden voor een optimale werking, ook daadwerkelijk vervangen worden.
6. Je hebt zekerheid dat het een betrouwbare koop is. Kopen via Marktplaats of andere soortgelijke sites geven altijd een risico. Je weet niet wat je koopt, je weet niet of het gekochte product ook daadwerkelijk bezorgd wordt en je weet niet of het toestel bijvoorbeeld gestolen is.

Met zoveel voordelen is het dus een goed idee om voortaan ook de markt van de refurbished iPhones te bekijken. Bij Telefoondiscounter.nl kun je ze bijvoorbeeld vinden. Ze hebben een groot aanbod refurbished iPhones voor leuke prijzen. En als je eenmaal een refurbished iPhone hebt gekocht, zul je er snel genoeg achter komen dat heel veel mensen uit je omgeving dit ook hebben gedaan!

Previous «
Next »