Occasion lease, een goedkoop alternatief voor een nieuwe auto

  • Menfacts
  • juli 4, 2018
  • Comments Off

Wanneer je op zoektocht gaat naar een nieuwe of tweedehands auto, maar de keuzes door je budget beperkt zijn, kan je kijken of wellicht occasion lease wat voor jou is. Deze vorm van lease heeft meerdere voordelen voor jou.

Financiering

Het grote voordeel in leasen zit het in het betalen per maand in plaats duizenden euro’s in 1x betalen. Je kunt het maandbedrag ook bepalen door een looptijd te kiezen. Bij een langere looptijd betaal je zoals bij elke andere lening een lager maandbedrag. Aan het einde van de looptijd wordt de auto dan jouw eigendom. Bij een Occasion lease heb je nog eens het voordeel dat de hoogste afschrijving al van de auto af is, je betaalt daardoor een flink lager maandbedrag. Dit heeft dus ook een flink voordeel ten opzichte van een wagen waarvan je de kosten zakelijk aftrekt. Kijk altijd naar de extra kosten die komen kijken wanneer je een contract voor een occasion lease voor je neus ligt. Denk daarbij aan de verzekeringen, brandstofkosten, onderhoud en overige zaken. Niet alle contracten hebben namelijk dezelfde dekkingen.

Oude auto inruilen

Als je van jouw oude auto af wilt, dan kan je deze ook inruilen bij de leasemaatschappij. Het bedrag wordt afgetrokken van het te lenen bedrag waardoor je op een lager maandbedrag uitkomt. Zo bespaar je ook dubbele kosten voor een auto die je niet meer gebruikt.

Meerdere voordelen van een occasion lease

Veel van de occassions zijn al rijklaar waardoor je vrij snel weer de weg op kunt als je van plan bent om een auto te leasen. Dit is natuurlijk belangrijk als je veel reist voor het werk. Ook is het mogelijk om een korte leasetijd af te sluiten van minimaal 1 jaar. Bij veel auto’s van enkele jaren oud heb je ook nog eens het voordeel dat de fabrieksgarantie op de auto zit, zo heb je nog eens een stukje extra zekerheid.

Previous «
Next »