3x stoere vloeren voor in de badkamer

  • Menfacts
  • juli 12, 2017
  • Comments Off

Staat er een badkamer renovatie op de planning? Dan is het tijd om na te denken over hoe de basis van je badkamer eruit moet komen te zien, bijvoorbeeld de vloer. Mag van jou de badkamer wel een stoere uitstraling krijgen? Zie in dit artikel 3 populaire vloeren voor in de badkamer.

Allereerst: Wil je vloerverwarming?

Voordat je een vloer in de badkamer gaat of laat leggen, is het belangrijk om te bepalen of je vloerverwarming wilt. De populariteit van vloerverwarming stijgt nog iedere jaar, zeker in de badkamer waar alles om comfort draait. In de badkamer wordt in veel gevallen gekozen voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming is namelijk makkelijker om zelf aan te leggen, hierdoor liggen de kosten lager en door de elektriciteit is de vloer sneller warm. Kies je voor vloerverwarming in de badkamer op basis van warm water, dan moet je op tijd de thermostaat opendraaien in de badkamer, maar de stookkosten liggen wel een stuk lager dan voor elektriciteit.

1ste vloer: stucen

Je ziet het niet vaak, maar het is juist heel praktisch voor in de badkamer: vloeren van stucwerk. Doordat de vloer helemaal egaal is, heb je geen last van verkleurde voegen waar vuil zich ophoopt, kortom lekker hygiënisch. Uiteraard is niet ieder type stucwerk geschikt als vloer in de badkamer. Een goede variant stucwerk voor in de badkamer is bijvoorbeeld microcement of microbeton.
stoere vloer badkamer 3

https://nl.pinterest.com/pin/576320083541337120/

2de vloer: houtlook tegels

Hout is een stoer product. Helaas is hout in de badkamer geen ideale combinatie, maar tegels met een houtlook zeker wel. Tegenwoordig zijn houtlook tegels bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Je kan zelfs kiezen voor groeven en knoesten in het hout en de voeg tussen de tegels kan zo smal gezet worden dat de voegen bijna niet meer opvallen. Op deze manier wordt het eenvoudig om je badkamer van hout te voorzien, zonder veel onderhoud zoals bij echt hout in een vochtige ruimte.

stoere badkamervloer

https://nl.pinterest.com/pin/430656783100719037/

3de vloer: XL-tegels

Tot slot, zien we steeds vaker XL-tegels terug in de badkamer. Kleine tegels maken een badkamer druk en door alle voegen kleiner. Daar heb je met XL-tegels geen last van. Optisch lijkt je badkamer groter en het ziet er superstrak uit. Je hebt zelfs tegels van 1 meter bij 1 meter. De XL-tegels zijn wel lastig te plaatsen, om nog maar niet te spreken over het omhoog krijgen van de tegels.  
stoere vloer badkamer

https://nl.pinterest.com/pin/460211655657975087/

Previous «
Next »