Halong Bay Vietnam expert tips

  • Rogier
  • december 11, 2018
  • Comments Off
Catba Halong Bay

Halong Bay Vietnam

Waarom Halong Bay?

Halong Bay is één van de absolute hoogtepunten van Vietnam. Je moet hier altijd met een tour naartoe, Halong Bay is namelijk opgedeeld in losse strandjes, waar verder niemand woont. Het is dus niet mogelijk om hier een hostel te boeken. 
Halong Bay tours zijn erg gewild, zeker de tours vanuit Hanoi zijn vaak harstikke druk met toeristen die liever voor de feestervaring gaan dan voor de schoonheid van Halong bay. Daarom hier enkele Halong Bay Vietnam experts tips, ervaar daarmee een alternatief Halong Bay.

Alternatief Halong Bay

Halong Bay is niet iets dat je over moet slaan, het is echt één van de mooiste plekken van Vietnam. Er zijn echter wel andere mogelijkheden om deze plek te bewonderen, zonder dat je al te veel last hebt van alle andere toeristen. Een van deze mogelijkheden is om de tour niet vanuit Hanoi te boeken. Er ligt een ander prachtig eiland veel dichter bij Halong Bay, Cat Ba genaamd. Hier kun je vanuit Hanoi gewoon de bus en de ferry naartoe nemen. Het eiland heeft heel veel mooie grotten en watervallen, je kunt hier leuk uitgaan en het is veel minder toeristisch dan het eeuwig drukke Hanoi.

Halong Bay Cat Ba

Er gaan verschillende tours naar Halong Bay. Veruit de bekendste is de ‘Castaway tour’. Deze tour staat erom bekend dat hier vooral veel Engelse jongeren op af komen, die drie dagen héél veel drinken en dan brak de boot weer op gaan, terug naar Hanoi. Als dit je aantrekt, zeker doen. Wanneer je naast een leuk feest ’s avonds óók de natuur wil aanschouwen en het misschien iets rustiger aan wil doen, kun je ook de ‘Hideaway tour’ doen. Bij deze tour ga je ook met een groep mensen naar één van de strandjes, heb je ’s avonds ook een barbecue en is er voldoende alcohol aanwezig, maar doe je overdag ook onwijs gave dingen. Zo ga je een dag kanoën langs de strandjes en heb je de meest prachtige uitzichten. Krijtrotsen die uit zee rijzen, de drijvende dorpjes (de vislucht is soms wat veel als je net een biertje te veel op hebt) en prachtige grotten en kliffen. Deze tour is een mooi Halong Bay alternatief.

Dit waren enkele Halong Bay Vietnam experts tips, een Halong Bay alternatief is dus het het Halong Bay Cat Ba.

Previous «
Next »