• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Hoe start je als ondernemer met het promoten van je eigen business?

Hoe start je als ondernemer met het promoten van je eigen business?

  • Menfacts
  • december 11, 2018
  • Comments Off
hoe start je als ondernemer met promoten

Een eigen onderneming is niet niks. Waarschijnlijk heb je er een aantal dingen voor opgegeven en veel tijd, moeite, creativiteit en geld in gestopt. Maar het eindresultaat mag er absoluut zijn! Jij bent nu eigenaar van een bedrijf dat een dienst of product levert waar jij volledig achter staat, wat jij miste in de markt en/of waar jij absoluut potentie in ziet. Nu moet de rest van de wereld dat nog zien. Maar hoe pak je dat aan?

Social Media

Wanneer jouw eigen bedrijf nog niet in de lucht is, is het aan te raden zo vroeg mogelijk te beginnen met aankondigingen. Mensen moeten weten dat het iets spectaculairs te wachten staat. Maar hoe doe je dat? Met de hulp van Social Media kom je tegenwoordig al een heel eind. Maak een bedrijfsprofiel aan op de verschillende Social Media kanalen, zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Denk van te voren na wie en wat je precies wil bereiken met jouw nieuwe business. Zit je in de zakelijke branche? Dan is LinkedIn absoluut een aanrader. Wil je vooral aan de slag met beeldmateriaal, dan is Instagram zeker een must.

Coming Soon

Denk hier goed over na en begin gewoon vast. Speel in op het probleem dat jouw bedrijf wegneemt of de leegte die wordt opgevuld. Spreek de behoefte die jouw doelgroep heeft aan. Houd het spannend en gooi af en toe iets nieuws online. Door te werken met tips, hints, kiekjes van de voorbereiding en teksten als “coming soon”, maak je mensen absoluut alvast nieuwsgierig.

Promotiemateriaal

Naast de online mogelijkheden, doet gedrukt promotiemateriaal het ook nog altijd erg goed. Naast flyers, posters en advertenties kun je ook denken aan gebruiksvoorwerpen die langere tijd in handen blijven. Zo kun je bij 123drukken drukwerk bestellen in jouw huisstijl. Van kantoorbenodigdheden intern, tot gepersonaliseerde relatiegeschenken extern. Op deze manier zorg je ervoor dat niemand meer onder jouw nieuwe business uit kan komen.

Het juiste moment

Timing is alles en denk je dat de timing voor jouw product of dienst niet ideaal is, dan kun je ook creatief zijn in de manier waarop je het brengt. Sommige momenten, situaties of seizoenen kunnen een tegenpool lijken van jouw business, maar wellicht zorgt dat er juist voor dat je opvalt.

All time

Naast de juiste timing is het vandaag de dag ook belangrijk dat je met regelmaat onder de aandacht blijft. De wereld verandert snel. Dagelijks ontstaan er nieuwe bedrijven, nieuwe behoeften, nieuwe doelgroepen en nieuwe ideeĆ«n. Jouw idee is natuurlijk het beste en dat moet iedereen onthouden. Heb je Social Media accounts? Dan is het belangrijk hier met regelmaat iets van je te laten horen. En doe af en toe eens iets anders dan men van je gewend is. Een online speler die ineens in het het plaatselijke dagblad promoot, valt ook op šŸ˜‰            

Previous «
Next »