• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Vijf tips om van een nieuwe relatie een blijvende te maken

Vijf tips om van een nieuwe relatie een blijvende te maken

  • Rogier
  • augustus 10, 2020
  • Comments Off
een nieuwe relatie een blijvende te maken

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe liefde! Weinig ervaringen zijn zaliger dan het beleven van een kersverse romance. Je smult van de positieve eigenschappen van je nieuwe partner. Je zweeft op de boost die jullie prille relatie je geeft. Je leeft van de liefde en niets kan jullie deren. Als je het geluk om dit te mogen meemaken, dan wil je dat intense gevoel het liefst zo lang en hard mogelijk vasthouden. Hieronder alvast vijf punten die houvast kunnen bieden in het land der verliefde blinden:

Zie je partner zoals die echt is

Zeker in de beginfase van een relatie kan je sterk de neiging hebben om enkel en alleen oog te hebben voor de positieve kanten van de ander. Niemand is echter enkel een uitvergroting van een handvol eigenschappen. De waarheid is dat ieder individu een eindeloze complexiteit aan kenmerken en kwaliteiten heeft, die bovendien in verschillende situaties op een andere manier tot uiting kunnen komen. Als je pas na verloop van tijd merkt dat je partner ook andere kanten heeft dan die jij het liefst ziet, dan kan je relatie ernstig in de problemen komen. Wees dus attent voor het hele spectrum van de persoonlijkheid van de ander, zodat je op termijn niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Geloof ik je zelf

Net zoals je je geliefde graag door een roze bril ziet, is het verleidelijk om je eigen fouten met hetzelfde plezier onder de mat te vegen. Je kan echter niet verlangen van je partner dat die van houdt zoals je bent als je dat zelf ook niet doet. Ken en aanvaard jezelf in al je aspecten en facetten. Durf ook echt je moeilijke kanten onder de loep nemen. Voor je relatie is het extra heilzaam als je durft kijken naar jouw aandeel in wat er mis ging in jouw vorige relaties. Als jij weet waar jij gevoelig voor bent of waar jouw valkuilen liggen, dan kan je er deze keer misschien voor zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaalt.

Ontdek jullie gemeenschappelijke levenswaarden

Iedere persoon heeft voor zichzelf bepaalde ideeën over hoe die in het leven staat en met welke waarden en normen deze vooruit wil. De communicatie hierover al vroeg in de relatie open trekken, is niet meteen sexy. Het is echter wel een absolute must om op een solide basis samen verder te kunnen gaan. Probeer elkaar te begrijpen. Zeker als de vrouw wat spiritueler is aangelegd, is het goed je hierin te verdiepen of hier samen in te duiken. Door haar horoscoop te lezen of je te verdiepen in haar sterrenbeeld kom je meer over haar te weten.
Als jij en je partner geen gelijklopende ideeën hebben over zaken zoals gezondheid en een carriere is de kans groot dat jullie recht op een breuk afstevenen. Je kan dus maar beter snel jullie kernwaarden en levensvisies open en eerlijk op tafel gooien. Daarna kunnen jullie rustig of jullie daarmee een gezamenlijke toekomst hebben.

Weet hoe de ander denkt over geld

Geld kan echt een heikel onderwerp zijn, waarmee je de sfeer in je relatie snel kan bederven. Relaties hebben het liefst de aard om onvoorwaardelijk te zijn. Als je het onderwerp ‘geld’ aansnijdt kan dit echter snel dat veilige gevoel ondermijnen. Beide partners moeten zich er echter goed bewust van zijn dat succesvolle liefde ook draait om gelijkwaardig partnerschap. Jullie moeten op lange termijn als team vooruit. Het is daarom belangrijk dat er zo snel mogelijk duidelijke afspraken komen over wie welke steentje gaat bijdragen in de relatie. Ook de waarde van ieder steentje dient goed in de weegschaal gelegd te worden. Daarbij is het garanderen van een gevoel van wederzijdse gelijkwaardigheid uiterst belangrijk. Als één van beiden zich immers ondergeschikt voelt aan de ander, dan is dat een tikkende tijdbom onder de relatie.

Wees realistisch

Sprookjes zijn ontzettend mooi en dromerig, maar uiteindelijk ook echt niet meer dan dat. Solide relaties hebben zich immers succesvol verankerd in het leven zoals het is. Dit houdt echte mensen in, in echte situaties, met lief en leed. Vaak gaat dit ook zonder al te veel pieken. In het begin van een relatie ga je immers grote hoogtes kennen in geluksgevoel of net diepe dalen als je bijvoorbeeld je partner mist. Besef dat dit tijdelijk is en dat het op termijn zal geruild worden voor een meer kabbelend gevoel. Pas je verwachtingen daar zeker ook aan aan. Als je op voorhand je kan proberen voorstellen dat je op deze manier met je partner de komende jaren kan doorbrengen, weet je snel of jullie al dan niet voor elkaar gemaakt zijn.

Het begin van een relatie is hoe dan ook een ware rollercoaster, met veel onzekerheden en onduidelijkheden. Tegelijkertijd is het één van de mooiste belevenissen die je kan meemaken. Vergeet dus vooral niet te genieten.

Previous «
Next »