Ski’s mee met skidragers

  • Menfacts
  • februari 15, 2018
  • Comments Off
dakdrager

Nu je de trotse eigenaar bent van een paar ski’s, wil je uiteraard graag weten hoe je de ski’s kan meenemen op je eerstvolgende wintersportvakantie met de auto. Wat dacht je van skidragers die je in alle soorten en maten kan kopen bij een dakdragerwinkel? Hoe en of je je ski’s beter in een beschermtas op een dakdrager plaatst, kom je te weten in dit artikel.

Geen gepuzzel meer met een skidrager

Het strategisch organiseren van je ski-uitrusting in de auto hoeft geen puzzel te zijn. Met een skidrager kunt je jouw ski’s eenvoudig en veilig laden en lossen op het dak van je auto, zodat je ten alle tijde snel klaar bent om de piste op te gaan. De meeste dragers geven plaats voor zes paar ski’s, ideaal voor een vriendentrip richting sneeuw.

Hoe ski’s in de dakdrager plaatsen?

De beste manier om ski’s in de dakdrager te plaatsen is met de tip naar achter. Hierdoor verminder je de aerodynamische kracht die ze op wil optillen of naar beneden wil duwen. Tevens bescherm op deze manier de tip tegen steentjes die kunnen opvliegen en zo je ski’s kunnen beschadigen. Je schuift de twee ski’s ook best tegen elkaar, zodat de wax-kant niet wordt weergegeven en geen krassen oploopt. Tijdens het rijden hoef je je geen zorgen te maken dat je ski’s zullen breken of dat de drager zal loskomen van het dak. Alle items zijn stevig genoeg om heelhuids op de bestemming te geraken.

Een beschermtas of niet?

Voor korte skitrips is een volledige beschermtas niet echt nodig. Je kan eventueel wel de bindingen beschermen met een hoes. Bij langere trips is het aan te raden je ski’s extra te beschermen omdat vuil (en dat kan vanalles zijn op weg naar een wintersportgebied) zijn weg zal vinden tussen de ski’s en op het wasoppervlak, met als grootste zorg en het risico dat de bindingen helemaal vast komen te zitten.

Na het skiën de ski’s in de dakdrager laten

Wat er ook gebeurt, laat nooit je ski’s na een dag skiën achter in het rek. Je neemt ze misschien niet mee naar binnen, maar je kunt er zeker van zijn dat iemand anders dat wel zal proberen. En niet alleen om diefstal te voorkomen maar ook vanwege extreme weersomstandigheden! Als het s’nachts sneeuwt of vriest en je laat je ski’s in de drager, dan kan het een pijnlijke uitdaging worden om de ski’s eruit te krijgen. Niet alleen de vergrendelingen van de drager kunnen bevriezen, tevens kunnen de bindingen van je ski’s verstopt raken door ijs en sneeuw, waardoor ze minder goed zullen functioneren.

Previous «
Next »