Oefeningen om je dag goed te beginnen

  • Menfacts
  • juli 20, 2022
  • Comments Off
oefeningen om de dag mee te beginnen

Wil je je de hele dag goed voelen? Begin dan met een paar eenvoudige oefeningen direct als je uit bed komt en je zult energiek en gemotiveerd zijn en overal klaar voor zijn. Je hoeft geen complete work out te doen: slechts 5 tot 10 minuten is voldoende. Dit zijn de beste oefeningen om ’s ochtends als eerste te doen, waardoor je je de rest van de dag een stuk beter voelt.

Lopen/rennen of fietsen

In de ochtend hardlopen of wandelen is een geweldige manier om de dag in stijl te beginnen. De oefening stimuleert je stofwisseling en stimuleert een betere vetverbranding. Als je rent of loopt voordat je iets eet (in nuchtere toestand), zul je ’s ochtends als eerste veel vet verbranden. Hetzelfde geldt voor fietsen. Aangezien de afgelopen jaren steeds meer mensen de wielrenfiets  hebben ontdekt, kun je er ook voor kiezen om de dag met een flinke fietstocht te beginnen. Niet zo’n zin in naar buiten te gaan zo vroeg op de dag? Denk dan eens aan een spinning bikes, deze kun je bijvoorbeeld bij fitnessdelivery.nl bestellen. Dan hoef je niet naar buiten en kun je zelfs het ochtendjournaal kijken terwijl je deze training doet.

Planking

Niets helpt om de kern spieren op te bouwen en je houding te verbeteren als de goede ouderwetse planking oefening. Planking is een statische weerstand oefening, wat betekent dat het je spieren aanspant zonder enige beweging. Er is geen risico op letsel of spanning; het enige dat er gebeurt, is dat je je buikspieren en rug duwt door jezelf 30 tot 60 seconden op je plaats te houden. Het is een van de beste oefeningen voor het opbouwen van je core die je ruggengraat recht maakt en je helpt om de hele dag beter te staan ​​en te zitten.

Jumping Jacks

Wil je het bloed naar je spieren en organen laten stromen? Doe een set van 30 tot 50 jumping jacks! Jumping jacks zijn geweldige cardiovasculaire oefeningen, en ze zullen je benen en je schoudergewrichten sterker maken. Je voelt je de hele dag energieker en mobieler.

Squats

Mis nooit een goede training voor je benen! Beter nog, doe ze elke dag door ’s ochtends als eerste een set of twee squats te doen. Het feit dat je benen je grootste spiergroep zijn, betekent dat je met minder inspanning meer calorieën verbrandt en je stofwisseling een boost geeft. Bovendien kan het trainen van je benen helpen om je mobiliteit te verbeteren en het risico op knie-, enkel- en heup blessures te verminderen.

Opdrukken

Om dat sterke bovenlichaam te krijgen, kun je niet beknibbelen op de push-ups. Push-ups zijn geweldig voor het opbouwen van de “duwende” spieren: je borst, schouders, triceps en onderarmen. Het is ook een oefening die laat zien hoe fit je bent. Je wilt naar sets van 30 tot 50 push-ups werken, dus begin elke dag met minstens één set te doen.

Yoga

Gooi de volgende yoga oefening in je ochtendtraining: begin op je voeten, reik je armen zo hoog mogelijk omhoog en buig dan naar voren om je tenen aan te raken. Overgang in neerwaartse hond, dan omhoog in Cobra Pose. Ga naar Child’s Pose, Cat and Camel Pose en dan terug naar Cobra Pose. Eindig door in Downward Dog te gaan en terug naar je voeten te gaan. Houd elke pose vijf seconden vast. Het strekken van je ruggengraat en gewrichten zal geweldig zijn om eventuele pijntjes en kwalen van een nachtrust te verminderen.

Deze oefeningen zijn geweldig om je te helpen de dag goed te beginnen. Ze zorgen er niet alleen voor dat het bloed naar je spieren stroomt, maar ze maken ook je gewrichten losser en verbeteren je mobiliteit. Dat noem ik nou een geweldige manier om uit bed te komen!

Previous «
Next »