• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • 7 dingen die je in je dagelijkse leven kunt implementeren voor een betere gezondheid

7 dingen die je in je dagelijkse leven kunt implementeren voor een betere gezondheid

  • Rogier
  • januari 16, 2020
  • Comments Off
gezond en bewuster leven

Een goede mentale gezondheid voor mannen is heel belangrijk maar niet iedereen is altijd geneigd om iets aan zijn patroon te veranderen. Er zijn een aantal zaken die we makkelijk kunnen implementeren voor een gezond en bewuster leven, zonder dat je heel je levensstijl overhoop moet halen.

1. Jij bent de voornaamste persoon in je leven

Egoïsme en egocentrisch gedrag wordt vaak toegeschreven aan mensen die goed voor zichzelf zorgen en opkomen voor hun eigen belangen. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Wanneer je niet goed voor jezelf zorgt en geen eigenliefde ervaart, kun je geen goede echtgenoot/vriend zijn voor anderen. Door bewust van jezelf te houden komt jouw mentale gezondheid meer in balans.

2. Beginnen met mediteren

Stoere mannen vinden mediteren vaak iets voor watjes en geitenwollen sokken kerels terwijl het alleen maar ten goede komt aan een bewust en gezonder leven. Je bewust worden van al je gevoelens en daar rust in vinden is heel verrijkend voor de geest. Door jezelf los te maken van het denken en te beginnen met mediteren ga je focussen op, bijvoorbeeld je ademhaling, en op die manier voer je een reset uit op je eigen systeem.

3. Dankbaarheid

Count your blessings’ hoor je wel eens zeggen en dat klopt ook. Door dankbaar te zijn voor alle dingen die je wél hebt en je niet te focussen op wat je niét hebt word je innerlijk rustig.

4. Magie uit Hawaï

Ho’oponopono, vier zinnetjes uit een Hawaiiaans gebruik die de mentale gezondheid voor mannen drastisch kunnen verbeteren; Dank u, ik hou van je, sorry en vergeef me. Magische woorden voor een gezond en bewuster leven.

5. Tevredenheid

Het is niet altijd eenvoudig om in de huidige maatschappij niet deel te nemen aan de opgedrongen overconsumptie. Tevreden zijn met wat je hebt is een levenskunst die, wanneer je deze onder de knie hebt, niet enkel geld bespaart maar ook een hoop stress.

mentale gezondheid voor mannen

6. Alles onder controle

Piekeren is als rijden op een hobbelpaard, je stopt er een hoop energie in en je komt geen meter vooruit. Stel jezelf wat vaker de vraag: Kan ik het nu oplossen? Indien ja is er geen probleem, indien nee? Dan zal piekeren je ook niet helpen.

7. Makkers en maten

Koester de vriendschappen met mensen waar je op kunt terugvallen. Bewaar je energie alleen voor mensen die de moeite waard zijn en geniet wat vaker van hun aanwezigheid

Previous «
Next »