Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

  • Menfacts
  • november 5, 2021
  • Comments Off

Elektrisch rijden; we kunnen er haast niet meer omheen. Er verschijnen steeds meer elektrische auto’s op de wegen. In 2030 is het zelfs de bedoeling dat er alleen nog maar elektrische auto’s verkocht worden. Maar wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch laden is goedkoper dan benzine tanken

Hoewel het opladen van een elektrische auto langer duurt dan wanneer je met je benzine auto gaat tanken, is elektrisch laden wel goedkoper. De tarieven bij openbare laadstations kunnen variëren. Laad je jouw auto thuis op? Dan betaal je de kilowattuurprijs van jouw energieleverancier. Voor het rijden van langere afstanden kun je gebruik maken van snelladers langs de snelweg. Deze laden je auto binnen 30 minuten op tot ongeveer 80%. Op deze manier hoef je niet zo lang te wachten om je weg te kunnen vervolgen. 

Mogelijkheid tot thuis laden van je auto

Als je een elektrische auto hebt, dan kun je deze thuis opladen. Je hoeft dus niet naar een tankstation als de tank leeg is. Je kunt de auto via het stopcontact opladen. Vaak duurt dit wel lang en is het niet altijd de veiligste manier. Het beste kun je een laadpaal voor thuis aanschaffen. Je kunt gebruik maken van je eigen laadstekker of kiezen voor een laadpaal met vaste laadkabel. Daarnaast kun je ook kiezen voor een enkele of dubbele laadpaal. Deze laatste is handig om twee auto’s tegelijkertijd op te laden. Voor het installeren van de laadpaal is het belangrijk dat je goede elektromaterialen gebruikt. Deze kun je kopen bij een speciaalzaak zoals Elektramat. Hier kun je alles in één keer aanschaffen. Je kunt er ook voor kiezen om hem te laten installeren door een erkend monteur. 

Beter voor het milieu

Het gebruik van een elektrische auto is ook beter voor het milieu. Bij de productie en tijdens het rijden wordt er minder CO2 uitgestoten. Ook produceren elektrische auto’s geen fijnstof en stikstofoxiden. Als je zonnepanelen hebt dan kun je jouw elektrische auto opladen met de zelf opgewekte stroom. Dit maakt het nog beter voor het milieu.

Previous «
Next »