De koude winter gemakkelijk ontlopen

  • Menfacts
  • november 5, 2021
  • Comments Off
koude winter ontlopen

Er is niks vervelender dan met bevroren vingers op de fiets, scooter of motor zitten. Het is alweer november en langzamerhand worden de temperaturen ook steeds akeliger, het duurt dan ook niet lang meer voordat het vriespunt is bereikt. Voor vele mannen is het dan ook belangrijk om met warme handen op hun werk aan te komen, wat ook logisch is. Het kan namelijk dik een halfuur duren voordat je handen ontdooid zijn en dat is natuurlijk zonde van de tijd. 

Zeker met de vorige strenge winter in Nederland hebben meer mannen bescherming voor hun handen nodig. Maar voordat je je eigenhandig gaat beschermen, zijn er zeker nog een paar puntjes waar je eerst naar moet kijken voordat je aan handschoenen gaat denken. Een puntje is bijvoorbeeld voeding. Mocht dat allemaal niet het gewenste effect hebben, dan kunnen de verwarmde producten van HeatPerformance uitkomst bieden.

koude winter

Hoe werkt het nou precies?

Voordat we het onderwerp voeding gaan aan snijden, is het belangrijk om te begrijpen hoe je het koud krijgt. Het koud krijgen heeft allemaal te maken met je bloedcirculatie. Jouw rode bloedcellen krijgen het namelijk voor elkaar om naast voedings- en afvalstoffen, veel warmte mee te nemen. Jouw bloedcirculatie is verantwoordelijk om naar alle organen deze stoffen te brengen.

Voedingsstoffen zijn dan ook essentieel voor je bloedcirculatie. Zo speelt Vitamine B12 een belangrijke rol bij het aanmaken van rode bloedcellen. Vitamine b12 is te verkrijgen uit dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren, melk en melkproducten. Een tekort van vitamine b12 zorgt nog meer voor moeheid, duizeligheid, hartkloppingen en oorsuizen.

Een andere voedingsstof die je niet mag vergeten is IJzer. IJzer heeft een beetje gelijkwaardige klachten als Vitamine B12, maar een te kort aan IJzer kan ook nog is je haar van uitvallen. IJzer is verder ook nog onmisbaar bij het transport van zuurstof via het bloed naar de cellen, ook speelt dit een essentiële rol bij de ontwikkeling van hersenen wat vooral erg belangrijk is bij (ongeboren) baby’s.

Innovatieve oplossing

Er is gelukkig wel een hele gemakkelijke ontwikkeling op de markt gekomen wat er voor moet zorgen dat jij het minder sneller koud krijgt. Ideaal voor op de scooter of motor: verwarmde motorhandschoenen. Deze handschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen op de scooter of motor en bieden met de 1,5cm dikke carbon laag op de knokkels, ook bescherming bij glijpartijen. Deze elektrisch verwarmde handschoenen bieden je ook een accu in het ‘Gauntlett Cuff’ design.

Er is speciaal voor dit design gekozen om je tegen de koudste winters te kunnen beschermen. Met de verlengde mouwen bij de handschoenen, kunnen jouw truien, jassen of slongleeves gemakkelijk onder de handschoen. Dit zorgt ervoor dat er geen snijdende ijskoude wind jou lastig valt op jouw polsen. De accu is daar ook gemakkelijk in te stoppen en zit zeker niet in de weg.

verwarmde fietshandschoenen

Voor de mannen die liever geen beschermlaag op de knokkels willen, zijn er de speciale verwarmde fietshandschoenen. Deze verwarmbare handschoenen beschikken over een fantastische grip zodat jij nooit meer de controle verliest over je stuur, echt ideaal voor tijdens het mountainbiken in de winter ook. De batterijen zitten bij alle handschoenen van HeatPerformance® op dezelfde plek in de mouw.

Mocht je nou net nieuwe handschoenen gekocht hebben of echt niet af wil van je oude paar, maar het lijkt je wel heerlijk om van je koude handen af te zijn? Geen probleem, de elektrische handschoenen zijn ook als verwarmde onderhandschoenen te verkrijgen. De handschoenen hoeven natuurlijk niet per se altijd verwarmd te zijn, dus ook lekker met de temperatuur boven nul.

Koudste winter sinds 100 jaar

Er zijn al Russische wetenschappers die al sinds 2017 beweren dat de koudste winter sinds 100 jaar er aan zit te komen. Dat komt omdat zij beweren dat de aarde in een nieuwe cyclus is aangekomen. Mocht dit waar zijn, dan wordt 2021 een jaar met extreem weer. Maar dat betekent natuurlijk wel dat er misschien een elfstedentocht eraan zit te komen en wie wilt daar nu geen verwarmde handschoenen?

Previous «
Next »