Een baardtrimmer kopen, waar moet je op letten?

  • Menfacts
  • november 8, 2021
  • Comments Off
baardtrimmer

Voor mannen is het bijhouden van de baardgroei een belangrijk onderdeel van de persoonlijke verzorging. En dus gaan veel mannen op zoek naar de beste baardtrimmer. Er zitten echter nogal grote verschillen tussen die trimmers onderling, waardoor je je goed moet oriënteren op de juiste baardtrimmer voor jou. Gebruik je hem bijvoorbeeld veel op reis? Heb je behoefte aan bepaalde opzetstukken, zodat je ook direct de beste neustrimmer hebt? Hieronder lees je precies waar je op moet letten als je een nieuwe baardtrimmer gaat kopen.

Als je als man een verzorgde uitstraling wilt, dan is het niet de bedoeling dat je baard je er doet uitzien alsof je net wakker. Het gebruiken van een baardtrimmer heeft als doel je er verzorgd uit te laten zien. Dat kan echter per trimmer nogal verschillen. Sommige baardtrimmers zijn groot, terwijl andere koppen hebben die je huid niet zullen irriteren. Sommige bevatten smeerolie die met een druk op een knop op je huid aangebracht wordt, terwijl andere beter droog werken. Sommige werken in de douche en met sommige kan je ook het haar in je neus en je oren trimmen. 

De tijd om op te laden

Een belangrijk onderdeel van een baardtrimmer is de tijd die deze nodig heeft om op te laden en hoe lang het duurt voor hij weer opgeladen moet worden. Dit is vooral belangrijk als je bijvoorbeeld veel op reis bent. Bij sommige trimmers kan het tot 12 uur duren voor ze opgeladen zijn wat natuurlijk niet echt handig is. Sommige van de beste baardtrimmers hebben echter maar één uur nodig om volledig opgeladen te worden. Let hier dus op, om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Hulpstukken en accessoires bij de baardtrimmer

De meeste baardtrimmers hebben hulpstukken die op de kop van het scheerapparaat geplaatst kunnen worden, terwijl, bij de nieuwere modellen, de trimmers ingebouwd zijn aan de onderkant van het apparaat. Deze hulpstukken zijn belangrijk om je gezichtshaar op een degelijke manier te kunnen onderhouden. Je wil natuurlijk wel een trimmer met hulpstukken die gemakkelijk te bevestigen en te gebruiken zijn en die zonder problemen op het apparaat geplaatst kunnen worden. Je wilt ook graag een trimmer die een hulpstuk heeft om je wenkbrauwen en de haren in je neus en je oren te trimmen. Kijk dus goed naar welke hulpstukken bij geleverd worden en bepaal waar je de trimmer allemaal voor wil gaan gebruiken.

Veel van de oudere modellen baardtrimmers hebben een vaste kop aan het apparaat zitten. Apparaten met dit soort koppen werken nog altijd efficiënt, maar afhankelijk van je huidtype, kunnen deze aanleiding geven tot onaangename en pijnlijke irritaties. De enige manier om dit te vermijden is door een trimmer te gebruiken met een bewegende kop. De meeste nieuwe modellen hebben dit soort bewegende koppen en beperken daarmee de kans op huidirritaties, terwijl ze ook korter en nauwkeuriger scheren dan de meeste oudere trimmers. 

Let op de afmetingen van je baardtrimmer

Ben je vaak op reis voor je werk? Dan ben je je bewust van het belang van een goed scheerapparaat. Voor de meeste elektronische baardtrimmers zal je iets meer ruimte in je bagage nodig hebben. Maar sommige zijn klein, licht en efficiënt: ideaal als je veel reist.

Oudere modellen baardtrimmers waren vaak hoekig, en hoewel deze apparaten goed werken, kunnen ze toch moeilijk te hanteren zijn voor het trimmen van je gezichtshaar. Zoals de technologie er op veel vlakken op vooruit gegaan is, is dit ook gebeurd op het gebied van de baardtrimmers. De apparaten zijn kleiner geworden en ze vragen minder onderhoud dan de oudere apparaten. Oriënteer je dus goed voor je een nieuwe baardtrimmer gaat kopen.

Previous «
Next »