Volkswagen double cab pick up

  • Menfacts
  • januari 14, 2020
  • Comments Off
volkswagen pick up oldtimer

De Volkswagen T1 pick up was de eerste van zes generatie. Maar de Volkswagen T1 pick up en zijn opvolger T2, waarover we het in dit artikel willen hebben, zijn toch de meest iconische pick ups uit deze serie. Het is een combinatie tussen het alom bekende hippie-Volkswagenbusje en een Amerikaans-geïnspireerde pick up. Wat deze Volkswagen pick up oldtimer zo uniek maakt, hebben wij voor jou even op een rijtje gezet.

Hoe ontstonden de Volkswagen T1 en T2?

De Volkswagen T1 was het tweede productiemodel van Volkswagen, na de Kever. De Volkswagen Kever kreeg de naam Type1, het Volkswagen-busje kreeg de naam Type2. De eerste generatie, T1, die nu nog altijd het meest populair is, werd van 1950 tot en met 1967 geproduceerd. Hij was al bekend onder de naam Transporter, maar deze benaming werd pas officieel geregistreerd in 1990. Dit T1 model kreeg een pick up uitvoering: de Volkswagen T1 pick up. Deze werd zowel in single als in double cab uitvoering uitgebracht. In 1967 werd de eerste generatie hertekend en vervangen door de tweede generatie. De tweede generatie werd geproduceerd tot in 1979. Ook in deze tweede generatie werd een pick up versie gemaakt. Beide generaties van deze Volkswagen pick up oldtimer lijken op elkaar, maar hebben toch wel een aantal duidelijke verschillen.

volkswagen double cab pick up

Wat is zo kenmerkend aan de Volkswagen double cab pick up?

De T1 pick up wordt ook wel spijlbus genoemd omdat de voorruit uit twee vlakke delen bestond met in het midden een spijltje. Bij de T2 verdwenen deze spijltjes en verscheen een gebogen ruit (bay window). De T1 heeft een zeer kenmerkende V-vorm aan de voorkant. Sommige modellen zijn in twee kleuren uitgevoerd zodat die V-vorm nog meer tot uiting komt. Bij de T2 is deze V-vorm verdwenen. De T2 was duidelijk zwaarder en robuuster dan zijn voorganger. Het ontwerp van de laadbak was heel uniek bij beide generaties. De laadbak was vlak (flat/bed) en de bodem lag boven de wielen. Daardoor lag de laadbodem hoger, wat het laden zeer praktisch maakt. Een Volkswagen double cap pick up heeft daarnaast het grote voordeel dat je meerdere personen kunt vervoeren. Deze prachtige pick up is vooral geliefd om er met vrienden op uit te trekken, deel te nemen aan Volkswagen-busjes evenementen of gewoon om mee te pronken. En geef toe: een Volkswagen double cab pick up mag best wel gezien worden!

Previous «
Next »