• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Eindelijk die buitendeur eens aanpakken met een likje verf? Zo pak je dat aan

Eindelijk die buitendeur eens aanpakken met een likje verf? Zo pak je dat aan

  • Menfacts
  • februari 6, 2020
  • Comments Off

De buitendeur verven vinden veel mensen maar een lastige klus

De buitendeur verven is een verfklus waar veel woningeigenaren tegenop zien. Niet alleen omdat het een intensieve klus is die best wel wat tijd kost. Lastig vinden veel mensen ook de manier om het verven van de deur aan te pakken. Want hoe kies je precies de juiste materialen uit? En hoeveel geld kost het project mij ongeveer? In dit artikel helpen we je bij het perfecte antwoord op de vraag: “hoe kan ik het beste mijn voordeur verven?” Doe je voordeel met onze tips en adviezen in onderstaand stappenplan en jouw voordeur ziet er straks weer pico bello uit!

1. De deur goed schoonmaken en ontvetten

De eerste stap is het goed stofvrij maken, ontvetten en reinigen van de voordeur. Dit grondig doen is van groot belang om voor een goede en sterke hechting van de verf te zorgen. Het is aan te raden om de deur uit de sponningen te halen door de scharnieren los te maken. Haal het deurbeslag (scharnieren, klinken en dergelijke) van de deur af. Op deze manier kun je de deur aan alle kanten, ook aan de randen en in kieren en gaten, grondig schoonmaken en ontvetten. Pak het reinigen aan met een speciale ontvetter die je bij een bouwmarkt kunt kopen. Anders kun je ook ammoniak gebruiken.

2. Zorgvuldig schuren van het deuroppervlakte

Hierna is het tijd om de deur goed te schuren. Gebruik hiervoor een set schuurpapier met korrelgrootte 120 voor hout dat eerder is geschilderd. Hout dat nog kaal is, kan geschuurd worden met korrel 80 en vervolgens met korrel 120. Je kunt een schuurmachine gebruiken, maar let op dat je in de buurt van glas met schuurpapier schuurt, om te voorkomen dat je het glas beschadigt. Het is van groot belang dat je na de schuursessie de deuroppervlakte helemaal stofvrij maakt. Gebruik hiervoor en stoffertje of stofdoek. Mochten er nog oneffenheden, gaatjes of sleuven in de deuroppervlakte zitten, dan kun je die dichten met lakplamuur of beglazingskit. Zitten er gaatjes en oneffenheden bij het deurglas, gebruik dan altijd een betrouwbare beglazingskit om deze te dichten.

3. Gronden van de deur en verven

De volgende stap in het antwoord op de centrale vraag, is het gronden van de voordeur en de buitendeur verven. Gebruik een kwast om de deurranden te verven en een goede lakroller voor de grotere vlakken. Begin met een grondlaag die je aanbrengt en na de droogtijd weer licht opschuurt en stofvrij maakt. Vervolgens kan de hoofd laklaag aangebracht worden. Plak hierbij de randen rond het glas af met schilderstape. Let op dat je de tape verwijderd als de lak nog nat is, anders beschadigd de laklaag.

Previous «
Next »