Waarom kiezen voor houten meubels?

  • Menfacts
  • februari 7, 2020
  • Comments Off
meubels van hout

Ben je aan nieuwe meubels toe? Kies dan voor hout. Of je je meubels nu kant-en-klaar koopt in de meubelzaak of zelf aan de slag gaat met hout uit de houtgroothandel, in beide gevallen zal je achteraf geen spijt hebben. Hout heeft namelijk vele voordelen.

Praktisch en onderhoudsvriendelijk

Eerst en vooral is hout een materiaal dat makkelijk te bewerken en toch sterk is. Het heeft een warmtegeleidend vermogen en is makkelijk te reinigen. Heb je toch schade? Schuur dan het hout lichtjes op en verf het opnieuw. Zo kan je je meubels ook telkens aanpassen aan nieuwe trends. En je zou het op het eerste gezicht misschien niet denken, maar hout is ook brandveilig. Bij brand zal de buitenlaag verkolen en dit weerhoudt het vuur er net van om verder in het hout te dringen.

Natuurproduct

Hout is een natuurlijk materiaal met – zoals hierboven beschreven – geweldige eigenschappen. Tegenwoordig is er veel aandacht voor natuurgetrouw leven en houten meubels passen volledig in dit plaatje.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Hout kan – mits de juiste zorg – lang meegaan. Het is biologisch afbreekbaar en daardoor goed te hergebruiken. Voor de productie zijn geen grote hoeveelheden energie nodig, dus het milieu vaart er wel bij.

Tijdloos

Hout werd reeds duizenden jaren geleden gebruikt voor het vervaardigen van meubels en zijn vervaldatum is eindeloos. Hout past voor alle stijlen. Modern, klassiek, landelijk, noem maar op, steeds is er een houtsoort die passend is. Hout zorgt voor een tijdloze charme en heeft oneindig grote mogelijkheden op vlak van interieurvormgeving.

Mooi en warm

Bij de strakke woontrends van de laatste jaren is het opletten geblazen dat je interieur niet te kil wordt. Bij hout is dit nooit het geval, zelfs niet bij een modern interieur. Hout zorgt steeds voor een zachte en warme uitstraling, ook al oogt het modern en strak. En niet vergeten natuurlijk dat houten meubels gewoon ook steeds mooi zijn. Je wordt ze nooit beu, wat niet gezegd kan worden van sommige andere materialen die slechts een beperkte houdbaarheidsdatum hebben. En waarom de houten lijn via je meubels en raamkozijnen niet doortrekken tot op je terras? Voor sfeer en gezelligheid alvast een dikke tien!

Previous «
Next »