Stoer en toch duurzame onderkleding?

  • Menfacts
  • april 17, 2019
  • Comments Off
bamboo basics

Ben jij die stoere man met dito kleding maar verlang je toch naar iets zachts om je mee te omhullen? Dan is de onderkleding van Bamboo Basics precies waarnaar je op zoek bent. Een boxershort van Bamboo Basics voelt zijdezacht aan en blijft lang fris. Verder heeft de stof dezelfde eigenschappen als kasjmier en zorgt het ronde oppervlak van de bamboevezel ervoor dat het materiaal zo zacht is maar desondanks erg lang meegaat. Ook wanneer je last hebt van allergie├źn of een gevoelige huid is bamboe ondergoed voor jou de juiste keuze. De stof is namelijk anti-allergeen doordat er geen weerhaakjes in het garen zitten die zorgen voor huidirritatie.

Het bamboe T-shirt

Naast de boxershorts bestaat de collectie uit diverse modellen bamboe T-shirts. Door een combinatie met elastan vallen de shirts mooi om het lichaam en hebben ze een perfecte pasvorm. Verder is het bamboe ondergoed ‘sweatproof’ door het feit dat bamboe tot wel 70% meer vocht opneemt dan katoen wat veroorzaakt wordt doordat de microgaatjes in de bamboevezel vocht snel absorberen en verdampen. Daarnaast is bamboe van zichzelf anti-bacterieel wat ervoor zorgt dat de bacteri├źn die nare luchtjes veroorzaken weggehaald worden. Hierdoor heb jij nooit meer last van ongewenste geurtjes die in je kleding blijven hangen.

Merk met een missie

De missie van bamboo basics is door het gebruik van de grondstof bamboe te streven naar een duurzame en groene wereld. Het gebruik van bamboe textiel is namelijk waterbesparend doordat bamboe voldoende heeft aan natuurlijke regenval en het voor minder verdamping zorgt. Vergeleken met andere, meer traditionele textielsoorten is de productie van bamboe tot wel 80% minder belastend voor het milieu. Het is nu tijd voor verandering en daarom biedt Bamboo Basics  bamboe ondergoed voor een eerlijke en goede prijs aan en zorgen zij ervoor dat duurzaamheid voor iedereen toegankelijk is. Middels het kopen van duurzame onderkleding kun jij ook je steentje bijdragen op de weg naar een groenere wereld en tevens ervaren wat de combinatie van design met de kracht van bamboe voor het comfort kan betekenen.

Uitdagingen

Bamboo Basics is duidelijk met hun uitgangspunten; elke stap maakt een verschil. Door een transparant bedrijfsproces te hanteren wordt duidelijk naar buiten gebracht hoe belangrijk verandering op het gebied van verantwoord ondernemen is en hoe fijn het zou zijn als iedereen hieraan participeert.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo