Hoe ontwikkel je het ideale thuiskantoor

  • Menfacts
  • april 21, 2019
  • Comments Off

De thuiswerkhype is groter dan ooit en lijkt zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt te hebben. Ben jij een van de vele gelukkigen die lekker vanuit huis aan het werk mag? Zorg er dan voor dat je een thuiskantoor inricht waar jij hard aan het werk kunt en je concentratie lang vast kunt houden. Wij geven je een aantal tips!

Juiste kleurenpalet

Kleuren zijn van groot belang voor het vasthouden van je concentratie en het creĆ«ren van een rustige  sfeer. Felle kleuren als appeltjesgroen en kanariegeel zorgen ervoor dat je snel afgeleid raakt wat ten koste gaat van je werkprestaties. Uit onderzoek is gebleken dat zachte blauwtinten rust, kalmte en koelheid opwekt. Vermijd dus de felle schreeuwende kleuren en kies voor rustige tinten!

Minimale afleiding

Wanneer je het kleurenpalet hebt bepaald is het tijd voor de inrichting. Je thuiswerkplek mag niet teveel afleidende dingen bevatten maar moet toch een beetje sfeer uitstralen. Een klein schilderijtje of familiefoto kan echt geen kwaad! Zorg voor voldoende ladekasten waar je je mappen, documenten en boeken op kunt slaan zodat deze je niet constant aan zitten te kijken.

Arbowet

Je werkgever moet aan allerlei Arbo-technische eisen voldoen. Doet hij dat niet, dan riskeert het bedrijf een boete! De Arbo-inspecteur zal niet zo snel bij jouw thuiswerkkantoor op bezoek komen maar de eisen zijn niet voor niks opgesteld. Zorg ervoor dat je een verstelbare bureautafel en stoel hebt zodat je aan het eind van de dag geen zeurende rug- of nekpijn krijgt!

Lichtinval

Natuurlijke lichtinval is enorm belangrijk voor het behouden van je concentratie. Een donkere ruimte resulteert namelijk in een slaperig gevoel wat je simpelweg niet wilt als je aan het thuiswerken bent! Zorg hierom voor de juiste raamdecoratie op maat. De truc is om de juiste mix tussen lichtinval en privacy te vinden. Je wilt natuurlijk niet de hele dag gestoord worden door je voetballende buurjongens! Een semi transparant duo rolgordijn is hier de oplossing voor. Met een zogenaamd roljaloezie bepaal je zelf hoeveel lichtinval en privacy je toelaat. Ideaal dus!

Previous «
Next »