• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Barbecueen met een app, hoe werkt dat?

Barbecueen met een app, hoe werkt dat?

  • Menfacts
  • april 24, 2019
  • Comments Off
barbecue app

Met de zomer voor de deur mag ook de barbecue weer naar buiten. Als straks de echte warme dagen starten, dan ben je in ieder geval voorbereid op lange barbecue avonden met familie of vrienden. Maar zoals met vrijwel alles, evolueert ook het barbecueen. Naast de klassieke barbecue op kolen, kun je ook barbecueen op gas of elektriciteit. Maar ook mobiele apparatuur, zoals de smartphone of de tablet doen hun intrede bij het barbecueen. Daarbij moet je niet denken dat een app het hele barbecue-proces overneemt, maar een bbq app kan wel degelijk als een zeer goed hulpmiddel dienen. Barbecueen met een app kan ervoor zorgen dat je kunt opzoeken hoelang een bepaald stuk vlees gebakken moet worden, doe je inspiratie op voor gerechten en een timer kan je redden van verbrand vlees. Er zijn verschillende barbecue apps, dus hierbij een top 5 van de beste barbecue apps.

de beste barbecue apps

Top 5 beste barbecue apps

1. Barbecue Grill Recepten
Een barbecue app zonder een al te moeilijke naam dat direct aangeeft waarvoor deze app dient. In deze app vind je tal van lekkere barbecue recepten met mooie foto’s van het gerecht. Je klikt het gerecht aan en je leest exact welke ingrediënten je nodig hebt en wat de bereidingswijze is. Het is zelfs mogelijk op het recept door te sturen naar je smartwatch. Wel zo handig omdat je tijdens het barbecueen je handen al vol hebt. Het recept als een PDF opslaan en vervolgens uitprinten is ook mogelijk. Deze barbecue app zorgt ervoor dat je nieuwe inspiratie opdoet en iedereen met nieuwe smaken kunt verrassen.

2. SteakMate
De biefstuk behoort tot het meest gegrilde lap vlees op de barbecue. Zoals de naam van deze bbq app al aangeeft, draait het hier enkel om biefstukken. Een biefstuk kan namelijk op meerdere manieren worden klaargemaakt en bereiding is niet altijd even gemakkelijk. Vooral de baktijden van biefstukken zijn belangrijk en daar helpt deze barbecue app je mee. Je kunt alle gegevens van de biefstuk ingeven, zoals hoe dik het vlees is en hoe ver je hem doorgebakken wilt hebben of juist niet. De app geeft exact aan hoe lang je je biefstuk moet grillen en een timer geeft aan wanneer je je biefstuk moet omdraaien of wanneer deze klaar is. Je kunt meerdere timers instellen als je meerdere biefstukken tegelijkertijd aan het bakken bent.

3. Barbecue timing app
Heel leuk als je verschillende soorten vlees op de barbecue hebt liggen, maar je moet wel telkens in elk stuk vlees prikken om te zien of deze gaar is. Barbecue timing app is één van de beste barbecue apps die alle van je overneemt. Elk stuk vlees dat je op de barbecue legt voer je in de app in en je geeft aan hoever deze gebakken moet worden. Je kunt nu gewoon lekker achterover leunen, want je bent nu echt aan het barbecueen met een app. De bbq app geeft per stuk vlees aan wanneer en hoe vaak deze omgedraaid moet worden en wanneer het tijd is om het stuk vlees van de barbecue te halen. Vlees dat niet gaar is of aangebrand zal met deze barbecue app niet meer voorkomen.

4. The Pitt Pal BBQ app
Dit is één van de uitgebreidere barbecue apps die er te verkrijgen is. Deze app staat vol met recepten, zodat je altijd voor een verrassing kunt zorgen. Tevens heeft de barbecue app een timer, zodat je per vleessoort een timer kunt instellen en je weet wanneer je je vlees moet omdraaien. Wil je weten of het vuur niet te hard brandt? De app geeft per vleessoort ook de gewenste temperatuur aan. Zo kun je je barbecue bijstellen als dat nodig is. Als je helemaal een barbecue fan bent, dan heb je in de app alle mogelijkheden om uitgebreide notities op te schrijven, zodat je gegevens voor de volgende keer bewaard. Het is zelfs mogelijk om alle gegevens door te sturen naar je pc of laptop. Zo kun je je hele barbecue historie in bijvoorbeeld Excel bekijken. Hiermee kun je dus zeer uitgebreid barbecueen met een app, waarbij je zeer professional te werk kunt gaan.

5. Biernet
Je kunt je bbq natuurlijk regelen met allerlei barbecue apps, maar barbecueen is meer dan alleen vlees eten. Er moet ook bij gedronken worden en het beste drankje is natuurlijk een biertje. Ook daar is aan gedacht met een speciale bier app. Je moet natuurlijk flink wat bier inslaan en de app laat je exact de laatste bieraanbiedingen bij jou in de buurt zien. Is het bier op? Niemand mag met een glaasje op achter het stuur om nieuw bier te halen. Daarom laat de app je de dichtstbijzijnde bierkoeriers zien, zodat je in alle haast bier kunt laten bezorgen. Verder vind je over elk soort bier een uitgebreide beschrijving, wat voor de nodige gespreksonderwerpen kan zorgen.

Previous «
Next »