Hoe kies je nieuwe tuinverlichting?

  • Menfacts
  • april 25, 2019
  • Comments Off
tuinverlichting

We zijn de afgelopen tijd al weer verwend met lekker en warm weer. Iedereen is alweer hard bezig om de tuin klaar te maken voor de zomer tijd. Een belangrijk onderdeel van de tuin klaarmaken is de verlichting op orde brengen. Het is immers nog niet tot heel laat licht, dus ook als het wat begint te schemeren wil je nog van je mooie tuin genieten. In deze blog lees je precies hoe je nieuwe tuinverlichting uitkiest.

1. Functionele tuinverlichting

Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt wat voor functionele tuinverlichting je nodig hebt. Denk hierbij aan grondspots om je tuinpad te verlichten en je ziet waar je loopt. Maar ook aan een wandlamp nabij de achterdeur, zodat je het sleutelgat kunt vinden na een avondje stappen of voetbal kijken. Ook is functionele verlichting handig als je een keer visite over de vloer hebt. Het is dan wel zo fijn dat je de visite aan kunt kijken als je tegen ze praat. De beste functionele verlichting voor in de tuin zijn bijvoorbeeld veranda spots, maar ook grondspots en prikspots zijn de laatste jaren erg populair. Dit heeft te maken met het feit dat deze naadloos opgaan in een moderne tuin, iets dat de afgelopen jaren steeds vaker wordt gekozen voor een tuin.

2. Sfeerverlichting

Als jij trots bent op je tuin is het ook van groot belang dat je mooie sfeerverlichting aanbrengt. Op deze manier zorg je ervoor dat je ook van binnenuit kunt genieten van jouw tuin, zelfs als het donker is. Zo zorg je ervoor dat je tuin een extra kamer van het huis wordt. Het is namelijk hartstikke zonde als je een mooie tuin hebt aangelegd in de zomer en je er in de winter niet van kunt genieten. Wat met sfeerverlichting ook goed mogelijk is, is om speciale plekjes uit de tuin extra te accentueren. Denk hierbij aan een mooi tuinschilderij, of een mooie vijver met vissen. Zo geniet je het hele jaar door van de speciale plekjes uit je tuin, zonder dat je er voor naar buiten hoeft.

3. Verlichting voor veiligheid

Tuinverlichting is ook erg belangrijk voor de veiligheid in de tuin. Als je een tuinlamp met sensor hebt schrikt dit de meeste inbrekers wel af. Dit geeft een veilig gevoel voor jou in huis. Toch is verlichting voor de veiligheid niet alleen om inbrekers af te schrikken, maar voor jou zelf. Denk hierbij aan het verlichten van gevaarlijke afstapjes in de tuin. Als het donker is en je verstapt je, kan dit grote gevolgen hebben. Met speciale verlichting kan je ervoor zorgen dat je altijd ziet waar je loopt en de gevaarlijke plekken extra verlicht.

Previous «
Next »