Je scooter, jouw trouwe metgezel

  • Menfacts
  • juni 11, 2021
  • Comments Off
scooter

Eenmaal op pad zijn jullie twee onafscheidelijk. Je scooter neemt jou overal mee naartoe en je gemotoriseerde tweewieler ziet nog eens wat van de wereld!

Oké, oké, jij bent de enige van jullie die ogen heeft om al dat moois mee gade te slaan, dat weten we wel. Maar een scooter laat je natuurlijk niet roesten in je garage of erger nog, in de buitenlucht! Nee, jouw trots die je voelt voor je tweewieler is hartstikke terecht. Het voertuig is snel, ziet er hip uit en past volledig bij de stijl die jij jezelf hebt aangemeten. En je komt ook nog eens overal. Wat kun jij je nou nog meer wensen van zo’n scooter?!

Best wel wat, eigenlijk. Dat ‘ie ‘t goed doet is namelijk niet vanzelfsprekend. Daar is regelmatig en nauwkeurig onderhoud voor nodig! Gelukkig is sleutelen aan je scooter een hartstikke leuke hobby. En ‘t is vele malen goedkoper om zelf reparaties en aanpassingen te verrichten dan dit te laten doen door een dure monteur.

Soms is er iets met de wielen aan de hand, start het beestje niet meer goed of begint de scooter accu te protesteren. Dan moet je wel weten waar het probleem ligt. Allereerste stap is dus je scooter beter te leren kennen. En alle benodigdheden voor reparaties in huis te halen.

Scooter onderdelen

Kwaliteit voor je scooter willen is vanzelfsprekend. Dus wat is de stelregel bij het aanschaffen van onderdelen? Juist, die moeten van een gerenommeerd merk zijn! Denk aan elektra, kabels, membranen, cilinders en andere motorvoertuig onderdelen. En dan hebben we het nog niet eens over lampen gehad. Die moeten allemaal van de oorspronkelijke fabrikant zijn voor een garantie van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Maar is dat wel zo? Nee, niet per definitie. Er bestaan namelijk ook genoeg naamloze varianten die dezelfde kwaliteit bieden als het oorspronkelijke onderdeel maar wel stukken goedkoper zijn in aanschaf. Bewaak je graag de inhoud van je portemonnee om zo veel mogelijk te kunnen kopen voor weinig? Dan is dit je kans.

Veiligheid

Veiligheid op de weg is een groot goed. Dus neem jij je verantwoordelijkheid en zorg je dat je lichten perfect werken en dat je altijd, maar dan ook altijd een helm draagt. Je bent zichtbaar voor je medeweggebruikers en houdt je aan de verkeersregels.

Minstens zo belangrijk is het behoud van je scooter. Die kan zomaar gestolen worden wanneer die er zo kek uitziet als die van jou! Een degelijk scooterslot is dan ook cruciaal. Maar zorg er wel voor dat die aan de minimale eisen van je verzekering voldoet, anders krijg je bij schade en diefstal niks uitbetaald!

Previous «
Next »