• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Neem afscheid van de koud in de woonkamer en laat vloerverwarming plaatsen!

Neem afscheid van de koud in de woonkamer en laat vloerverwarming plaatsen!

  • Menfacts
  • juli 7, 2021
  • Comments Off
vloerverwarming

Toen je afgelopen winter voor de eerste keer in je nieuwe woning de koude maanden doorbracht, werd het al snel duidelijk dat er het nodige veranderd zou moeten gaan worden. 

Hoe zeer je ook trachtte om de woning warm te krijgen, het bleek tevergeefs en je bracht het merendeel van je avonden in huis door onder een dikke deken op de bank. De verouderde radiatoren waren niet in staat je woonkamer zodanig te verwarmen dat je er comfortabel bij kon zitten.

Het kan goed zijn dat de vorige bewoners een olifantenhuid hadden gedurende al die jaren, maar jij had toch met de nodige regelmaat dat je bijna bibberend in de huiskamer zat, met drie dekens op de bank, om daar toch enigszins comfortabel een filmpje te kunnen kijken. Wanneer je thuis kwam na een dag op pad te zijn geweest, was de temperatuur binnen vaak maar net iets hoger dan buiten, iets waar je absoluut geen plezier aan kon beleven. 

Een nieuwe verwarming is hoog nodig voordat de komende winter arriveert

Zodoende dat het meer dan duidelijk voor je was dat er het nodige moest veranderen. Zodra de lente aanbrak werd het dan ook hoog tijd om te kijken wat voor aanpassingen je wilde doorvoeren, om er zeker van te zijn dat je het jaar erop niet nogmaals met blauwe lippen aan de eettafel moest. Je hebt er dan ook geen gras over laten groeien en bent gelijk aan de slag gegaan om de nodige verbeteringen aan te brengen. 

Als eerste maatregel heb je overal in huis dubbel glas laten installeren. Dat houdt niet alleen ‘s winters beter de warmte binnen, ook ‘s zomers werkt dubbel glas isolerend en hoef je niet bang te zijn dat je woning warmte opneemt. Daarnaast heb je ook nieuwe gordijnen besteld. Deze helpen ook om het warmteverlies tegen te gaan tijdens de koude maanden en ‘s zomers helpen ze om de warmte enigszins buiten de deur te houden. 

Met een goede vloerverwarming hoef je nooit meer koude voeten te hebben

Het voornaamste wat je echter wilt veranderen is het aanleggen van een degelijke vloerverwarming in de woonkamer. Nooit meer koude voeten als je blootsvoets door het huis loopt. Altijd is je vloer voorzien van een aangename temperatuur die daarnaast ook de rest van de ruimte aanzienlijk verwarmd. Je wilt namelijk ook de radiatoren vernieuwen, zodat de verwarming niet puur en alleen afhankelijk is van de vloerverwarming.

Je wilt echter pas echt aan de slag als het weer een beetje warmer is. Een vloerverwarming infrezen is namelijk best wel wat werk en je wilt de ramen en deuren open kunnen zetten, zodat je geen stofwolken krijgt die in huis blijven hangen. Want als er straks met speciale machines sleuven in je vloer gemaakt moeten worden, komt daar best nog wel eens wat stof bij vrij.

Met speciale machines worden sleuven van 17 mm in de vloer gefreesd

Afhankelijk van de ondervloer wordt gekeken naar wat voor apparaten gebruikt dienen te worden. Een afdekvloer van zandcement of anhydriet is een stuk makkelijker te bewerken dan wanneer je dekvloer is vervaardigd van bijvoorbeeld beton, tegels of grind. Maar uiteindelijk vallen alle soorten dekvloer te bewerken en kunnen er probleemloos de benodigde sleuven van 17 mm in worden gefreesd. 

Het zal wel een paar dagen duren voordat de vloer is geprepareerd en de nieuwe vloerverwarming geplaatst kan worden, maar daarna ben je er in ieder geval van verzekerd dat je zorgeloos de winter in kan en niet langer bang hoeft te zijn dat je straks rillend van de kou op de bank hoeft te zitten!

Previous «
Next »