• Homepage
  • >
  • Drank
  • >
  • Whisky
  • >
  • Als je van een goed glas gedistilleerd houdt, is de Glenfiddich 21 wat voor jou

Als je van een goed glas gedistilleerd houdt, is de Glenfiddich 21 wat voor jou

  • Menfacts
  • augustus 24, 2020
  • Comments Off
glenfiddich 21

Je vader en jij zijn tegenwoordig echte maatjes. Dat is niet altijd zo geweest. Vroeger toen je jong was, hebben jullie wel wat woordenwisselingen gehad, maar dat leek niet meer dan normaal. En vandaag de dag gaan jullie met de nodige regelmaat samen op stap, ondernemen stedentrips en korte reizen. En daarnaast delen jullie de liefde voor een goed glas gedistilleerd, zodat je altijd wel een geschikt moment kan vinden om samen een drankje te doen en even bij te praten. 

Zo weet je dan ook dat er weinig dingen zijn, waar je hem zo blij mee kunt maken, als met een goede fles Schotse single malt. Samen hebben jullie een paar jaar geleden een memorabele reis door Schotland gemaakt. Met een gehuurde auto toerden jullie gedurende tien dagen van de ene distilleerderij naar de andere, op zoek naar verfijnde whisky’s die op traditionele wijze gemaakt werden. Jullie genoten van het landschap,  en sliepen in kleine dorpjes. Hier liet je je samen met je vader tot ’s avonds laat in de lokale pub vermaken door de stamgasten, nippend aan een grote verscheidenheid aan whisky’s die zo’n indruk maakten dat hij er met de nodige regelmaat opnieuw over begint. 

Hij fan van single malts. Jij fan van caribische rum

Waar je vader een ontzettende fan is van de goede single malts, ben jij juist fan van een goede donkere rum. Gekscherend zeg je wel eens dat de volgende trip er eentje op een zeilboot moet zijn, van eiland naar eiland varen in de tropische Cariben, om in iedere haven op zoek te gaan naar een lokaal gebrouwen rum. Je vader heeft niet zulke zeebenen, dus hij lacht er meestal wat om en praat snel verder. Maar voor jou is echter niks fijners dan genieten van een goede rum uit het Caribisch gebied, zoals bijvoorbeeld de Kraken Rum, een pittig gekruide rum uit Trinidad en Tobago. 

Een single malt whisky van 21 year oud met een zogenaamde Rum Cask Finish

Dit jaar heb je het ideale cadeau gevonden voor de verjaardag van je vader. De Malt Master van Glenfiddich heeft namelijk besloten om zijn eigen stempel te drukken op de Glenfiddich 21 years. En de manier waarop is jou opgevallen, vandaar dat je vader dit jaar deze fles cadeau krijgt. Zo heeft de Malt Master creatief nagedacht over een eigen manier om deze 21 jaar oude whisky zijn aparte smaak mee te geven.  Hij heeft ervoor gekozen om de cyclus van de whisky te laten eindigen in bourbon vaten die met Caribische rum op smaak gebracht zijn, de zogenaamde Rum Cask Finish.  

Hierdoor krijgt de Glenfiddich 21 years exotische smaken mee, waaronder gember, vijg, limoen en banaan. En op deze manier breng jij je voorliefde voor caribische rum op een verantwoorde manier bij je vader in zijn whiskyglas. Je bent er daarom vrijwel zeker van dat je vader zo’n persoonlijk bedacht cadeau toch wel zal kunnen waarderen. 

Previous «
Next »