Hoe worden Private Leasekosten berekend?

 • Menfacts
 • maart 10, 2023
 • Comments Off
private lease auto

Dankzij de flexibiliteit en het gemak van Private Lease rijden er steeds meer mensen voor een vast all-in maandbedrag. Zo geniet je dankzij Private Lease van alle bekende voordelen van autobezit, zonder de nadelen. Maar hoe wordt dat maandbedrag van Private Lease eigenlijk berekend? En hoe houd je dat maandbedrag zo laag mogelijk? Je leest er hier alles over. 

De verschillende onderdelen van de kosten

De tarieven van een Private Lease auto kunnen onderling sterk verschillen. Dat komt doordat het Private Leasetarief wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. De meest voorkomende onderdelen die invloed hebben op het tarief zijn: 

 • De cataloguswaarde van de auto zelf
 • De looptijd (langere looptijd is voordeliger)
 • Het aantal kilometers dat je rijdt
 • Eventuele extra opties zoals winterbanden

Afhankelijk van het Private Leaseabonnement vallen vervangend vervoer en eventuele pechhulp buiten het all-in maandbedrag.

Tips om je maandtarief te verlagen

Er zijn enkele tips om de kosten van je Private Leaseabonnement te verlagen:

 1. Kies voor een langere looptijd:een langere looptijd betekent meestal een lager maandelijks tarief.
 2. Beperk het aantal kilometers: hoe meer kilometers je rijdt, hoe hoger de kosten voor het gebruik van de auto. Overweeg of je het aantal kilometers kunt beperken om de kosten te verlagen.
 3. Vergelijk verschillende aanbieders: Private Leasebedrijven kunnen verschillende tarieven en voorwaarden hebben. Vergelijk verschillende aanbieders om te zien waar je het beste uitkomt.
 4. Overweeg bijkomende opties: sommige extra opties, zoals winterbanden of vervangend vervoer kunnen handig zijn. Overweeg of je ze wel of niet nodig hebt en of ze de extra kosten voor jou waard zijn. 

Is Private Lease de juiste keuze voor mij?

Of het privé auto leasen voor jou de juiste keuze is, hangt af van je persoonlijke situatie. Als je op zoek bent naar flexibiliteit en niet gebonden wilt zijn aan een lange termijn verplichting, is Private Lease wellicht niet de beste optie. Aan de andere kant: als je op zoek bent naar een nieuwe auto zonder de financiële verantwoordelijkheid en het onderhoud van het bezit van een auto, dan is Private Lease wellicht wel een goede keuze. Zo geeft Private Lease de zekerheid van een vast maandbedrag, zonder onverwachte bijkomende kosten. Door slim om te gaan met de looptijd en kilometrage kun je het maandbedrag ook extra verlagen.  

Previous «
Next »