• Homepage
  • >
  • Mancave
  • >
  • Het fenomeen mancave wordt in Nederland steeds populairder

Het fenomeen mancave wordt in Nederland steeds populairder

  • Menfacts
  • oktober 25, 2019
  • Comments Off

Een eigen plekje in huis waar je je even kunt terugtrekken om te relaxen, is een fenomeen dat steeds vaker voorkomt in Nederland. Ook onder mannen wordt dit verschijnsel populairder. Zo zijn er steeds meer mannen die op zolder een thuisbioscoop bouwen, een minibar in de schuur plaatsen om met vrienden te relaxen of een ander soort mancave maken, zoals een hobbyruimte of klusruimte. Waar moet je allemaal op letten als je een mancave inricht? Gebruik onze tips en creëer een eigen stoere en mannelijke relaxplek!

1. Vergeet de koelkast niet

Geen echte man kan zonder een voorraad frisse pils, speciaalbier of wijn om alleen of samen met wat vrienden op te drinken tijdens een mannenavondje. Zorg er daarom voor dat in de mancave een energiezuinige koelkast met voldoende bergingsruimte aanwezig is. Zo heb je altijd een lekker biertjes bij de hand om de keel of kelen op een aangename manier te schrobben!

2. Comfortabele zitplekken zijn onmisbaar

Wat het oppervlakte van jouw mancave ook is, of deze nu klein of groot is: meerdere relaxte zitplaatsen zijn onmisbaar. Aangezien je meestal meerdere uren doorbrengt in de mancave, is het belangrijk om te zorgen voor comfortabele zitplekken. Een heerlijke poef is een idee, maar ook een lekker zittende loungebank mag niet ontbreken. Kies je voor barkrukken, zorg dan voor een barkruk met een zachte lederen bekleding.

3. De juiste verlichting kiezen

De verlichting van jouw mancave is een van de belangrijkste aandachtspunten. Een slimme keuze is g4 led verlichting te gebruiken. Led verlichting heeft al grootste voordeel het energiezuinige gebruik. Mannen zitten veel in hun mancave, dus dan is ruim 50 procent op de energiekosten besparen mooi meegenomen. Verder zijn led-lampen g4 verkrijgbaar in mooie warme witte kleuren en diverse vormen. De lange levensduur van dit lampentype is ook een prettige bijkomstigheid. Anders dan halogeenlampen of spaarlampen hoeven led-lampen nauwelijks tot nooit vervangen te worden. Ten slotte is positief dat led lampen direct op lichtsterkte zijn. Ideaal voor als je ’s avonds even jouw mancave in wilt duiken: de ruimte is direct verlicht!

4. Een goede muziekinstallatie

De meeste mannen voelen zich pas echt ontspannen met een goede rap, stevige rockmuziek of een vrolijke popmuziek op de achtergrond. Daarom is een goede geluidsset onmisbaar. Let er wel op dat de ruimte goed akoestisch geïsoleerd wordt, zodat je de muziek zonder problemen ietsje harder kunt zetten als de sfeer erin komt!

Previous «
Next »