Scooter kopen of leasen?

  • Menfacts
  • maart 1, 2019
  • Comments Off
scooter leasen

Lekker op een scooter rijden nadat je je brommerrijbewijs hebt gehaald is natuurlijk het eerste wat je wilt doen. Een nieuwe scooter kopen kan misschien toch wat tegenvallen door de hoge prijzen, maar naast kopen heb je ook de mogelijkheid om een scooter te leasen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt van enkele factoren af, hier lees je meer erover.

Eigenaar van de scooter

Wanneer je een scooter koopt is deze ook echt eigendom van jou en bepaal jij wat er mee gaat gebeuren. Je zit niet vast aan regels en als je je scooter wilt overspuiten of wilt aanpassen kan dat. Wanneer je een scooter least ben je geen eigenaar en dien je je aan bepaalde voorwaarden te houden maar worden er wel veel zaken voor je geregeld. Interesse in een nieuwe scooter? Ga dan een scooter kopen in Amsterdam bij Lasourisscooters.nl.

Vaste lasten en onderhoud

Het leasen kent ondanks de voorwaarden wel flink wat voordelen: je hoeft je minder druk te maken voor het onderhoud, dit wordt vaak geregeld door de leasemaatschappij. Ook kan je denken aan bijvoorbeeld de verzekering. Je betaalt enkel een vast bedrag per maand waardoor je altijd weet waar je aan toe bent. Wanneer je een scooter koopt weet je dat dus nooit helemaal zeker.

Leasecontract afgelopen

Aan het einde van je leasecontract dien je je scooter weer in te leveren. Het voordeel is dat je vaak zo voor een nieuwer model kunt kiezen en zo minder kans hebt op eventuele problemen. Als je echter liever een bepaald model wilt houden, kan je er beter voor kiezen om een scooter te kopen.

Hypotheek en andere leningen

Als je jong bent en nog geen vaste lasten hebt, kan je prima een leasecontract aangaan zolang je zeker weet dat je maandelijkse kosten kunt betalen. Wanneer je ouder bent en graag wilt verhuizen, dien je beter over de keuze voor een leasecontract na te denken. Dit kan namelijk effect hebben op de hoogte van bijvoorbeeld een hypotheeklening of andere leningen.

Previous «
Next »