Shortribs van de bbq

  • Menfacts
  • maart 1, 2019
  • Comments Off

Shortribs bereiden op de bbq

Iedereen houd van een goede bbq, wil je van je bbq een succes maken maak dan bbq runderribs ook wel shortribs van de bbq. Met dit recept maak je de ribs zoals een echte professional. Het bereiden van shortribs op de bbq is misschien wel de beste manier om het gerecht klaar te maken dus steek aan die bbq en ga aan de slag.

shortribs van de bbq

Wat je nodig hebt voor shortribs van de bbq

  • Een BBQ (deze moet redelijk groot zijn)
  • Shortribs
  • Een ui
  • Kruiden (peper, zout, knoflook en paprikapoeder)
  • champignons
  • aardappelen
  • Uiensoepmix droog
  • Appelhout
  • olijfolie
  • Gietijzeren kook/bakplaat
  • bier
  • een groot pipet

Shortribe bereiden op de bbq, de bereidingstijd.
4 tot 5 uur op 120 graden en 96 graden binnentemperatuur.

De bereiding

Warm de houtskool of briketten op in de bbq, leg deze vervolgens aan een kant van de bbq doe er ook wat appelhout bij.

Kruid de runderribs van alle kanten met de kruiden. Besprenkel de ribs met olijfolie, ook de olie moet aan alle kanten op de ribs.

Schil de aardappelen en versnijd de champignons. Snijd ook de ui aan stukken, de stukken moeten tamelijk groot zijn.

Leg de ribs 2 minuten boven de hete kolen, maak je geen zorgen als er vlammen ontstaan, gewoon laten liggen natuurlijk wel omdraaien na ongeveer 1 minuut.
Leg de ribs nu op de kant van de bbq waar geen kolen liggen. Bak de rest van de ribs aan en plaats ze dan allemaal in de gietijzeren kook- of bakplaat en plaats deze op het deel van de bqq waar geen kolen onder liggen.

Giet bier in de bak, neem gerust ook een slok van het bier je staat immers al even naast een hete bbq dus hydratatie is van belang.

Leg het versneden ui over het vlees en gooi de uiensoep mix in de bak. Leg de champignons ook in de bak, tevens doe je de aardappelen erbij. Sluit de bbq met de deksel af en wacht 45 min.

Na 45 minuten open je de bbq, pak het pipet en bevochtig de ribs met het sap uit de bak. Dit herhaal je elke 30 a 40 minuten.

Na 4 tot 5 uur maak je de ribs nog een keer vochtig met het sap uit de bak en dan zijn ze klaar om op te dienen. Zo zie je maar dat het bereiden van shortribs helemaal niet lastig is je hebt alleen wel wat tijd nodig.

Previous «
Next »