Hoe kies je het juiste fotobehang?

  • Menfacts
  • april 14, 2021
  • Comments Off
fotobehang

Tegenwoordig vind je allerlei verschillende soorten fotobehang. Van de mooiste kleuren en patronen tot de meest inspirerende afbeeldingen die levensgroot op de muur kunnen komen te staan. Fotobehang prints zijn geschikt voor elke woonkamer in ieder interieur. Daarmee biedt fotobehang dus ook dé mogelijk om een gedurfd ontwerp de ruimte te laten sieren en hiermee jarenlang op te vrolijken. Het valt echter niet altijd mee om het juiste fotobehang te kiezen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen.

Wat wil je dat het fotobehang uitstraalt?

Het eerste dat je moet doen is goed nadenken over de te behangen kamer. Welke sfeer moet dit gaan uitstralen? Mag het speels zijn, of juist zakelijk? Wil je de ruimte gaan inrichten op het nieuwe fotobehang, of is de ruimte al ingericht en moet het fotobehang daar goed bij passen? In het geval van een commerciële omgeving moet je er ook over nadenken of je een bepaalde boodschap wilt overbrengen en of dit past bij de waarden en normen van het bedrijf.

Denk goed na over het kleurgebruik

Kleur is natuurlijk erg belangrijk in een ruimte en zeker bij een oppervlakte zo groot als een muur. Denk dus goed na over de kleur die naar voren moet komen in de ruimte. Moet dit bijvoorbeeld een passend kleurenpalet met helderdere kleuren zijn die een bepaalde energie in de ruimte creëren? Of moet het juist niet al te veel toevoegen?

Als ruimtes puur functioneel zijn, zoals een keuken, kun je kleuren overwegen die rustiger zijn en niet erg opvallen. 

Contrasterende kleuren

Kleuren zijn een belangrijke overweging bij het behangen van een ruimte. Kleuren hebben bepaalde psychologische invloed en creëren verschillende sferen in een ruimte. Het is vaak goed om gebruik te maken van contrasterende kleuren, om op die manier meer diepte te krijgen. Vaak laat dit de ruimte groter ogen.

Het juiste patroon kiezen voor het fotobehang

Afbeeldingen en patronen kunnen een goede manier zijn om een sfeer aan de ruimte te geven en opvallende details te creëren. Het kiezen van het juiste soort patroon dat niet te druk is en aan jouw ruimte en geen concessies hoeft te doen aan de sfeer, kan best moeilijk zijn. Ga in een kleine kamer niet met herhalingspatronen werken. Meerdere muren met herhalende kleuren en elementen zorgen voor beweging en die zorgt voor een drukke sfeer, doordat de ruimte zo klein is kan het dan zelfs een beetje claustrofobisch aan gaan voelen.

Previous «
Next »