• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Hip and happening: de drankkast is terug van weggeweest

Hip and happening: de drankkast is terug van weggeweest

  • Menfacts
  • september 2, 2020
  • Comments Off
drankkast

Jaren terug had iedereen een drankkast. Alleen al omdat tante Annie citroen brandenwijn het lekkerst vond en ome Henk oude jenever. Voor iedereen werd een fles in huis gehaald. Deze werden tentoongesteld in een drankkast. Of men had een drankkast omdat James Bond er ook een had. Goed nieuws: de kast is terug van weggeweest. In elke woonkamer, mancave of kantoor binnenkort weer een drankkast? Wie weet!

De beleving

De drankkast van nu staat niet vol met de favoriete drankjes van onze ooms en tantes, maar met bijvoorbeeld meerdere soorten gin of whisky. Zo kun je met je vrienden een proeverij houden. Of je bent liefhebber van diverse likeuren en wilt een mooie plek om ze uit te stallen. Sommige flessen zijn echt een lust voor het oog. Uiteraard krijgen ook je mooiste glazen een plek, waardoor het inschenken van een drankje een beleving wordt. Nodig je vrienden alvast uit, dat wordt een avondje genieten!

DIY: tips!

Zelf een drankkast maken? Check dan voor veel verschillende ideeën een site als Pinterest. Een aanrader, waar je allerlei soorten voorbij ziet komen. Met een paar planken en een paar lampen met dunne fitting kom je een heel eind. Vroeger gebruikte men hier naaimachinelampjes voor, nu zijn er ook moderne ledlampen met zo’n dunne fitting. Voordeel is dat zo’n lamp niet veel ruimte in beslag neemt, maar wel sfeervol verlicht. Misschien ben je meer gecharmeerd van een drankkast van metaal? Als je zelf kunt lassen, kun je de mooiste dingen maken.

Oud of design?

Een bezoek aan de kringloop kan ook mooi materiaal opleveren. Wat dacht je van een oud wijnvat of een ouderwetse tv? Die bouw je met een beetje handigheid om. Natuurlijk heb je ook drankkasten bij design meubelwinkels. Kasten met koelers of authentieke drankkasten. Kasten waarin je je drankjes kunt verstoppen of juist in kan tentoonstellen. Voor iedereen is er een drankkast op maat. Proost!

Previous «
Next »