De voorjaarstrends op het gebied van herenmode

  • Menfacts
  • februari 15, 2022
  • Comments Off
voorjaarstrends fashion mannen

Elk seizoen veranderen de modetrends. Zo schreven we eerder ook al over de herenmode trends van deze winter, in dit artikel willen we ons meer richten op de trends voor het aankomende voorjaar.  We weten ondertussen dat die trends voor vrouwen mode vaak wat sneller gaan dan in de wereld van de heren mode. Toch valt er elk seizoen wel weer iets nieuws te ontdekken en het is mooi om te zien hoe bepaalde trends zich ontwikkelen. Voor de mode trends van het voorjaar van 2022 keken wij naar kleinere labels zoals Twinlife, maar ook naar de grotere modehuizen uit Frankrijk en Italië. Wat ons opviel noteerden we hieronder voor je, zodat je ook dit voorjaar er weer volgens de laatste trends op het gebied van mode bij zult lopen.

De skinny jeans maakt plaats voor de wijdere broek

Het eerste wat opvalt als je op bijvoorbeeld op een site als https://twinlife.com/ kijkt, is dat de skinny jeans plaats aan het maken is voor de wijdere broek. Hoog tijd wat ons betreft, want die trend ging af en toe wel heel ver, waarbij het soms lijkt of mannen in leggings lopen. We zagen de afgelopen jaren de wijde broek zijn intrede opnieuw maken in de vrouwenmode en nu zijn wij mannen dus aan de beurt.

De trend van de wijdere broek komt niet alleen, ook bloezen, truien en shirts mogen weer ruimer zitten en eigenlijk is dit ook weer een voortvloeisel uit de jaren 90 trends die de afgelopen 5 jaar het straatbeeld domineren en begon het de chunky sneaker

In allerlei kleuren en patronen

Die trend bracht ook kleur en ook dat is bij de wijdere broeken voor mannen nog steeds het geval. We zullen de ruim zittende broeken vanaf dit voorjaar in allerlei kleuren en patronen voorbij zien komen. En laten we eerlijk zijn, zo’n wijdere broek is ook een stuk fijner in de lente dan die skinny broeken die we de afgelopen jaren zagen.

De cardigan coat: ideaal voor de Nederlandse lente

Een andere trend die de voorjaars collecties domineert is die van de zogenaamde ‘cardigan coat.’ Een cardigan is een vest en een coat is natuurlijk een jas, met deze trend brengt de modewereld ons een gebreid vest dat als jas wordt gebruikt. Als je er over nadenkt is dit eigenlijk een ideaal item voor de Nederlandse lente, die de ene dag nog fris kan zijn en de andere als een volle zomerdag kan aanvoelen. Met de cardigan coat vang je dit allemaal op, en als het een keer regent is dat ook geen probleem. Gebreid wil tegenwoordig al lang niet meer zeggen dat het van wol gemaakt is, de synthetische stoffen die tegenwoordig worden gebruikt, kunnen een stuk beter tegen regen.

Niet alleen de broeken worden wijder

In navolging van de broeken die wijder worden, zijn er ook andere items uit onze kleerkast die ruimer mogen zitten. De afgelopen jaren zagen we al dat de modetrends van vrouwen ruim zittende pakken bevatten en nu zijn ook de mannen pakken aan de beurt. Waar de kleur voor komend seizoen conservatief is: zwarte pakken lijken de boventoon te voeren, is de rest van het pak allerminst conservatief. 

De pakken zijn wij en stappen steeds verder af van de traditionele pasvorm. Daarnaast zijn accessoires als een stropdas of strik compleet komen te vervallen. Een ruim zittend pak dus, waar we soms zelfs weer schoudervulling bij gebruikt zien worden.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo